logo
RNTV Live

În luna martie se va inaugura un nou drum expres în România, denumit DEx16, care are o lungime de 19 kilometri

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTNjN2M3OTNmZTRkN2ZlNmI5Nzc1Nzc2NTkyNDBmOThj.thumb
Constantin Corina

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat că circulația pe Drumul Expres 16 se va deschide luna aceasta

Drumul Expres 16 este o conexiune între Centura Oradea (girația Sântandrei) și Autostrada A3, având o lungime de aproximativ 19 kilometri. Potrivit lui Cristian Pistol, stadiul lucrărilor pe acest drum a atins 96%. Proiectul valorează 545,9 milioane de lei (fără TVA), iar contractul de proiectare și execuție a fost semnat în iulie 2021, oferind constructorului Strabag un termen de 30 de luni, dintre care 6 pentru proiectare și 24 pentru execuție. Conform site-ului CNAIR, finalizarea lucrărilor la DEx16 este programată pentru aprilie 2024.

În prezent, în România sunt în execuție două tronsoane din Drumul Expres 12 (Craiova-Pitești), celelalte două fiind deja inaugurate, precum și Drumul Expres Brăila-Galați, cu termen de finalizare în mai 2024. De asemenea, se construiește drumul expres Turda-Dej, cu o lungime de aproape 5 kilometri și termen de finalizare în februarie 2025.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor