logo
RNTV Live

În timpul discursului său, Kim Jong-un le-a reamintit mamelor că “principala lor sarcină revoluționară” este de a le insufla “virtuțile socialiste” copiilor lor și de a le insufla loialitatea față de partidul de guvernământ

R
Constantin Corina

Liderul nord-coreean a fost surprins tamponându-și ochii cu o batistă albă în timp ce se adresa miilor de femei adunate la Reuniunea Națională a Mamelor din Pyongyang, transmite The Telegraph

Liderul nord-coreean a adăugat că “dacă o mamă nu adoptă ideologia comunistă, îi va fi dificil să-și crească copiii în spirit comunist și să-i transforme în revoluționari”, conform citării din presa de stat.

Criza demografică din Coreea de Nord este evidentă, deși regimul nu a furnizat multe detalii cu privire la tendințele demografice ale populației sale. Guvernul Coreei de Sud estimează că rata de fertilitate a scăzut constant în ultimul deceniu, o tendință alarmantă pentru un regim care depinde în mod semnificativ de forța de muncă manuală și serviciul militar obligatoriu. Ministerul sud-coreean al Unificării a subliniat că acest discurs al lui Kim Jong-un a reprezentat prima sa recunoaștere publică a problemelor demografice cu care se confruntă regimul său.

“Dacă o mamă nu devine comunistă, îi este imposibil să-și crească fiii și fiicele ca și comuniști și să-i transforme pe membrii familiei sale în revoluționari”, a adăugat Kim Jong-un, citat de presa de stat.

Conform datelor din 2020 furnizate de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Băncii Mondiale, rata de fertilitate în Coreea de Nord se situează în jurul valorii de 1,79-1,8 copii pe femeie. De-a lungul anilor, natalitatea a scăzut semnificativ, de la 4,05 nașteri per femeie la sfârșitul anilor 1960, până la mai puțin de 2,1 la sfârșitul anilor 1990.

Aceasta a fost rezultatul programelor de control al nașterilor implementate în anii 1970 și 1980 pentru a încetini creșterea demografică postbelică, precum și a foametei majore din mijlocul anilor 1990, care se estimează că a avut consecințe dramatice asupra populației.

În contextul acestei crize demografice, regimul lui Kim Jong-un a introdus în acest an beneficii pentru familiile cu trei sau mai mulți copii, incluzând facilități precum locuințe gratuite, subvenții de stat, provizii alimentare, medicamente și bunuri de uz casnic gratuite, precum și avantaje educaționale pentru copii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor