logo
RNTV Live

FOTO/În ultimele luni au făcut ravagii în pădurea de la Plopeni. Azi-noapte a fost ultima dată când au mai făcut aşa ceva

furt lemne 3
Mihai Constantinescu

Prinşi la furat în toiul nopţii

În ultimele luni au făcut ravagii în pădurea de la Plopeni. Azi-noapte a fost ultima dată când au mai făcut aşa ceva.

Furtul de lemne este activitatea de sezon preferată de infractori. Dovadă stau şi furturile date de mai mulţi tinerbărbaţi în pădurile din Plopeni.

Încurajaţi de faptul că au mai furat lemne din pădure fără a fi prinşi, azi-noapte, 10 persoane au ieşit iar la furat. Numai că norocul nu a mai fost de partea lor. Au dat nas în nas cu poliţiştii.

Concret, tocmai sustrăseseră material lemnos, tăiat fără drept, dintr-o pădure proprietate privată din zona orașului (zona Poligonului).

potrivit IJP Prahova, la momentul intervenției polițiștilor, 10 persoane se deplasau pe un drum forestier cu 7 atelaje hipo încărcate cu material lemnos. Lemnul furat era din specia stejar și carpen, pe care îl tăiaseră fără drept.

3 dintre ei au fost prinși la fața locului, alți 3 au fost depistați la scurt timp, cu toții fiind audiați la acest moment în sediul poliției. Ceilalți 4 sunt identificați, urmând a fi depistați și aduși la la poliție în vederea dispunerii de măsuri legale. Persoanele în cauză sunt domiciliate în comuna Dumbravești, satul Plopeni Sat, precum și în comuna Lipănești.

Din cercetări, a reieșit faptul că actul infracțional are caracter continuat, cei depistați sustrăgănd, în repetate rânduri, în ultimele două luni, material lemnos din fondul forestier din zona orașului Plopeni. De asemenea, cercetările se desfășoară având în vedere și faptul că, la săvârșirea infracțiunilor, au participat mai mult de 3 persoane, ceea ce, conform Codului Penal, reprezintă circumstanță agravantă.

Acțiunea s-a desfășurat cu participarea a 4 pădurari din cadrul Ocolului Silvic Slănic.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Bărbaţii eru în atenţia poliţiştilor de mai multă vreme.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/updatecine-este-cel-care-a-decedat-dupa-ce-a-fost-lovit-succesiv-de-doua-masini/?fbclid=IwAR1Cu2RdMpjQsLGbtgHjzEU2_O7Uh6jJxJBpxkHxGlYrwoGkRQwsEwC6xwg

sursa IJP Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor