logo
RNTV Live

Italia își întărește nivelul de alertă teroristă în urma atacului din Rusia

meloni-hay
Dudau Andreea Valentina

Comitetul Național italian al Ordinii Publice și Securității a decis să crească nivelul de alertă teroristă din cauza numeroaselor ceremonii religioase de Paște programate în următoarele zile. Acesta a luat în considerare evenimente precum Drumul Crucii desfășurat noaptea la Colosseum, la care participă mii de turiști din întreaga lume. Decizia vine în urma atentatului de vineri de lângă Moscova, soldat cu 137 de morți, și urmează exemplul Franței în intensificarea măsurilor de securitate!

Dispozitivul italian de luptă împotriva terorismului prevede o consolidare a supravegherii a peste 28.000 de locuri sensibile în întreaga ţară. Astfel, sunt vizate de la lăcaşuri de cult, la ambasade şi de la aeroporturi, gări, staţii de metrou şi până la muzee şi parcuri arheologice.

În orașele turistice, poliția și Carabinierii au început deja să desfășoare patrule mai frecvente pe străzi. Activitățile de monitorizare a rețelelor de socializare asociate cu cercuri extremiste au fost intensificate. Autoritățile italiene se concentrează în special pe supravegherea recrutării online a potențialilor “lupi singuratici”.

Anul trecut, 95 de persoane considerate periciuloase la adresa securităţii au fost expulzate, aproape jumătate în urma atacului mişcării islamiste palestiniene Hamas, la 7 octombrie, în sudul Israelului. Potrivit Ministerului italian de Interne, majoritatea persoanelor expluzate sunt, în această ordine, tunisieni, marocani, albanezi şi algerieni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor