logo
RNTV Live

Jurnaliști din Prahova s-au întâlnit cu reprezentanți FBI la Sinaia. Află motivul întâlnirii!

freedom house romania
rnews

“Freedom House România” a organizat un eveniment pentru mai mulți jurnaliști de investigație din România în perioada 23-25 martie 2018. Evenimentul s-a ținut la Sinaia din județul Prahova.

Tema de bază a evenimentului a fost schimbul de experiență între jurnaliștii români, procurori din alte țări și un reprezentant FBI. S-a discutat despre eficiența confiscării bunurilor provenite din infracțiuni ca armă împotriva crimei organizate și infracționalitatea economică, investigarea infracțiunilor de trafic de persoane și a banilor proveniți din aceeași infracțiune, combaterea traficului de persoane după modelul israelian și introducerea unei platforme de tip șablon pentru pentru recunoașterea corupției.

La eveniment au participat mai mulți jurnaliști de investigație, realizatori de emisiuni tv, procurori, reprezentanți FBI, experți și reprezentanți ai “Freedom House România” după cum urmează:

Cristina Guseth – Directorul Freedom House Romania

Silvia Tăbușcă –  Directorul Centrului de Drepturile Omului și Migrație și coordonator al programului de securitate din cadrul Centrului European de Educație Legală și Cercetare

Dario Scaletta – Procuror din Palermo, Italia

John Julien –  Reprezentant FBI și atașatul legal al ambasadei SUA pentru România și Moldova

Bernie Gravett – Antrenor internațional, Director și Specialist în Consultanță de Poliție din UK.

Mihai Cazacu – Expert în Trafic de Persoane

Attila Biro – Jurnalist RISE Project

Dalia Avramoff – Procuror din Tel Aviv, Israel

Cosmin Savu – realizator emisiune „România, te iubesc!” ProTV

Ana Poenariu – Jurnalist RISE Project

Totodată la acest eveniment au participat în calitate de invitați mai mulți jurnaliști din țară, singurul reprezentant din județul Prahova fiind Cătălin Stavri de la ziarul Incomod.ro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor