logo
RNTV Live

La aeroportul Henri Coandă capacitatea este limitată până pe data de 31 martie

aeroport-brasov
Constantin Corina

Până duminică, Compania Națională Aeroporturi București informează că vor exista restricții temporare de capacitate la punctele de control de frontieră din Aeroportul Henri Coandă. Aceste restricții sunt necesare pentru implementarea măsurilor pregătitoare pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a transmis următorul mesaj:

”Revenim asupra informării transmise la 1 martie a.c., privind capacitatea de procesare redusă la punctele de control de frontieră de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Astfel, porţile automate de control de frontieră (ABC – Automatic Border Control) de pe fluxul de plecări internaţionale au fost deja relocate pe fluxul de plecări non-Schengen. Totodată, pe fluxul de sosiri internaţionale se derulează lucrări de relocare a unor ghişee de frontieră”.

”C N Aeroporturi Bucureşti şi Poliţia de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în cele patru zile rămase până la aderarea la spaţiul Schengen, zile în care toţi pasagerii care călătoresc în/din afara ţării trebuie să se prezinte la controlul de frontieră”.

Compania subliniază că toate aceste măsuri sunt implementate în cadrul procesului de aderare a României la Spațiul Schengen, inclusiv extinderea acestuia pentru frontierele aeriene și maritime, programată pentru data de 31 martie 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor