logo
RNTV Live

La concertul Oliviei Rodrigo în Missouri au fost împărțite mulțimii pachete de contraceptive

2021 MTV Video Music Awards – Show
Constantin Corina

La concertul Oliviei Rodrigo din Missouri, unde avortul este ilegal, participanții – în mare parte femei – au primit gratuit prezervative și pastile de a doua zi de la standurile din St. Louis.

Cântăreața, a lansat luna trecută campania Fund 4 Good, o inițiativă globală pentru persoanele care „căută libertatea sănătății reproductive”.

O parte din profiturile obținute din turneul global al lui Rodrigo, care a colaborat cu Rețeaua Națională a Fondurilor pentru Avort, vor fi direcționate către Fund 4 Good.

În SUA, controlul nașterii, inclusiv pastilele de a doua zi, este legal. Cu toate acestea, în Missouri, avorturile sunt interzise, cu excepții limitate pentru salvarea vieții unei femei însărcinate sau prevenirea unui risc grav pentru sănătatea fizică.

Bill Eigel, un senator republican din Missouri, a postat pe X, fostul Twitter, că Rodrigo ar trebui să-și exprime „rușinea” pentru că a oferit fanilor „avort” – o greșită interpretare a pastilelor de a doua zi, care de fapt previn sarcina, nu o încheie.

Rodrigo, cunoscută pentru hiturile „Permisul de conducere” și „Deja vu”, și-a exprimat opinia despre întoarcerea legilor avortului din SUA.

MSI Reproductive Choices, o organizație non-guvernamentală care oferă servicii de contracepție și avort în 37 de țări, a declarat pentru BBC News că „este grozav să o vedem pe Olivia Rodrigo folosind platforma ei pentru a pune în lumină importanța alegerii reproductive”.

„Dar nu poate înlocui niciodată posibilitatea de a accesa servicii de asistență medicală sexuală și reproductivă de înaltă calitate de la un furnizor de încredere când și unde aveți nevoie”, au adăugat ei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor