logo
RNTV Live

Mădălin Mihailovici – “Poate mi se pune pata să mut Petrolul din Ploiești!”

FOTBAL:PARTENERIAT FC PETROLUL PLOIESTI-VEOLIA (15.09.2017)
Cristian Anghelescu

Mădălin Mihailovici – “Poate mi se pune pata să mut Petrolul din Ploiești!”

La câteva ore după meciul victorios al Petrolului la Mioveni, am avut o discuție cu Mădălin Mihailovici, CEO Veolia. Conversație transformată, ulterior, într-un interviu spumos.

Dezlănțuit, acesta a amendat unele derapaje de la echipă și și-a exprimat dezacordul cu privire la poziția aleșilor ploieșteni vizând ajutorul acordat Petrolului. Mergând pe ideea că unele speculații se pot materializa, acesta a amintit despre promisa rigurozitate germană și actuala bălăcăreală românească. Și a mai tras un semnal de alarmă, unul la fel de puternic precum decizia societății de a investi la echipa fanion a Prahovei!

Structura discuției cu Mihailovici

Reporter: Domnule Mihailovici, nu v-am mai văzut mergând spre vestiar, la Mioveni, după victorie!

Mădălin Mihailovici: Vă spun sincer, am fost foarte amărât pentru că s-a ratat calificarea în optimile Cupei. Aveam o șansă mare să mai facem un pas către culmi, vedeți ce adversat ne-ar fi fost hărăzit, Mediașul. O echipă pe care aveam și noi șansă să o învingem, scuzați lipsa de modestie! Sunt, în continuare, supărat pentru felul în care au înțeles să se exprime la meciul cu Alexandria și, chiar de atunci, mi-am propus să nu mai merg la vestiare până la finalul turului!

R: Sunteți mai supărat decât trebuie?

M. M.: Cu siguranță, nu! Și asta, întrucât am avut discuții clare vizându-i pe cei care nu se pregătesc la nivel profesionist. Mai mult, despre cei care vorbesc în afara vestiarului după ce, cu toții, stabilisem că rufele le vom spăla doar în familie! Și nu pe rețele de socializare sau prin intermediul rudelor sau prietenilor! Fără să se ajungă la înjurături și fără ca întreg lotul să fie parte a acestui circ!

R: Aș zice că înțeleg despre ce vorbiți…

M. M.: Are logică, nu-i așa? Ce nu are logică este decizia tehnicienilor de a tolera acest lucru, mai mult, de a reinclude astfel de elemente în lot și de a le și folosi în meci! Pentru mine este ceva de noaptea minții! Am fost de acord cu întronarea unei discipline germane și iată cu s-a revenit la bălăcăreala românească!

Altă urzeală politică?

R: Cum comentați noua amânare a deciziilor clasei politice de a lăsa Petrolul să folosească terenul și cantonamentul de la Crângu lui Bot?

M. M.: Mai este ceva de comentat? Practic, cu tot respectul, nu reușesc să înțeleg care ar fi motivul pentru care echipa nu este lăsată să-și facă treaba! Asta este de neînțeles! Pot înțelege să fiu refuzat dacă cer ceva în particular, dar dacă solicităm o decizie vizând binele Petrolului… Echipa fanion a județului… Să fim lăsați doar să muncim, o facem și pentru expunerea acestui oraș, ce este așa de greu?

R: Suspectați ceva sau care să fie retorica acestui fapt?
M. M.: Domnule Anghelescu, mă întrebați ceva punctual și vreau să vă răspund la fel. Momentan nu prea vreau să mă gândesc prea mult la scenarii, sunt sătul de scenarita asta de zi cu zi! Dar nici nu pot să nu realizez că trăim în România și ideile unora – care ne ajung la urechi – ar putea ajunge mari proiecte cu iz electoral!

Cine răspunde la aceste întrebări?

R: Ce să însemne asta? Dați-mi o frântură dintr-o astfel de idee!

M. M.: Repet, nu suntem naivi și cei care conduc orașul s-au convins de asta! Chiar la vârf și chiar pe proprie piele! Nu dezvolt, încă! Dar, pentru că ați vrut o frântură de idee, vă pot spune că încă există un interes major pentru această echipă! Interes, știți dumneavoastră de care, după ce Petrolul a fost salvată și repusă pe orbita performanței! Ce ați zice să vedeți echipa promovată, succesiv, până la porțile primei divizii și apoi, brusc, să apară marile interese? Și să vedeți, apoi, cum mi se va pune pata să mut Petrolul din oraș? Din oraș, nu din județ! Să mergem, de exemplu, la Câmpina! Nu ar fi nicio problemă! Adică mă puneți să plătesc terenuri de antrenament, nu vreți să semnați contracte ferme pentru a ne putea antrena pe Conpet, pe Vega sau aiurea! În plus, nu doriți să ne lăsați să folosim terenul și cantonamentul de la Crângul lui Bot… tot timpul apare ceva! Ce ar trebui să facem, să ne antrenăm pe stradă sau la primărie în față? Sunt lucruri pe care nu le pot înțelege! Nu am înjurat pe nimeni, nu am deranjat pe nimeni, nu am dat nici în stânga nici în dreapta!

R: Poate de aceea!

Iluzii și… concluzii!

M. M.: Echipa este complet apolitică și așa trebuie să rămână! Am considerat că este corect, moral, să ținem gura închisă și să ne vedem de treabă! La modul sportiv, normal, corect, cu bun simț așa cum am fost crescuți de părinți. Am dovedit că Petrolul poate să evolueze, încet, cu răbdare, greșind dar și învățând! Să dovedim cârcotașilor proverbul potrivit căruia nu mor caii când vor câinii!

R: Aveți noutăți legate de viitorul imediat?

M. M.: Noutățile sunt realități impuse de criteriile de performanță! Echipa are condiții pe care nu toate echipele de primă ligă le au! Cazări în locații moderne, mese de calitate, vitaminizare continuă, servicii de psihologie, transport de top. Va avea parte de cantonamente de iarnă, și la munte și la căldură, meciuri internaționale, etc. Numai că aș vrea să depășesc senzația că mă lupt cu morile de vânt, precum Don Quijote!

R: Un cuvânt de final?

M. M.: Reiterez ideea că Petrolul va face o figură frumoasă și în acest sezon. Sezon în care, veți vedea, vor fi echipe de tradiție care fie nu vor promova, fie, altele, vor retrograda. Ce ne-am propus așa vom face: nu ne aruncăm spre jocuri de culise. Și suntem aplecați doar principiului lui Pierre de Coubertain. Poate, totuși, unii nu înțeleg cine a fost și ce a vrut omul acela… Dar asta nu mai este treaba noastră!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor