logo
RNTV Live

Mai greu decât o arată scorul

volei tricolorul - dej
Cristian Anghelescu

Mai greu decât o arată scorul

Voleibaliștii Tricolorului LMV au evoluat în ultima etapă a turului la “Olimpia” în fața ardelenilor de la Unirea Dej. O echipă extrem de arțăgoasă, decisă să-și apere puținele șanse acordate apriori. Dar dovedite, până la urmă, drept reale, toate cele trei seturi încheindu-se la diferențe mici de scor.

Partida a durat 85 de minute, elevii lui Marius Dascălu făcând un joc bun, poate cel mai bun din acest tur de campionat!

Jocul în sine

Primul set a fost extrem de disputat, sextetul Lică, Olteanu, Bissette, Bartha, Jorna, Stulenkov, plus libero-ul Kroiss, trăind periculos chiar până la ultimul punct. Tehnicianul Sergiu Stancu a mizat pe dorința de reabilitare a celor mai experimentați voleibaliști ai lotului, după înfrângerea în fața helveților de la Lausanne. I-a ieșit, chiar dacă nu totdeauna Olteanu&Co. au arătat constanța dorită și arătată în cele mai grele partide ale acestui tur de campionat.

Setul doi a fost aproape la indigo precum primul, trupa din Ardeal ținându-se scai de mult mai valoroasa sa adversară. S-a încăpățânat să creadă în șansa ei, și bine a făcut, jocul foarte bun al fostului echipier al Tricolorului, Andrei Grigoraș, ținând setul într-un tempo ridicat.

Iar setul trei, ultimul, a avut loc un moment controversat, la scorul de 16-15. În urma unui blocaj câștigător al lui Lică, dejeanul Mihai Coasă a protestat alegându-se cu un al doilea cartonaș galben, implicit primind roșu. La fel a făcut-o și colegul săi Răileanu iar punctele de penalitate au dus scorul la 18-15. A fost, de fapt, faza care i-a enervat extrem de tare pe oaspeți, deconcentrarea fiindu-le fatală. Ei au cedat cu 20-25 și au aruncat întreaga vină a înfrângerii pe arbitrul bucureștean Cosmin Tudorache! Complet inutil și fără pic de sportivitate!

Daruri pentru copiii defavorizați!

Meciul de la “Olimpia” a avut un prolog excepțional, mai multe zeci de spectatori aruncând în teren jucării de pluș. Gestul lor a venit după apelul gazdelor formulat pe Facebook iar frumoasele daruri vor ajunge la un orfelinat din Ploiești alături de alte daruri pregătite de oficialii echipei.

Astfel, în ziua de 6 decembrie, Moș Nicolae va bucura copiii centrului de plasament iar sportivii de la Tricolorul LMV vor fi parte din frumoasa acțiune gândită de gazde, alături de suporterii cei mai atașați ai echipei! Frumos!

Rezultatele ultimei etape a turului

CS Arcada Galați – CSU UV Timișoara 3-0 (25-18, 25-16, 25-23)

CSM București – SCM U Craiova 3-0 (27-25, 25-22, 25-17)

Dinamo București – VM Zalău 2-3 (25-22, 20-25, 25-22, 15-25, 5-15) – meciul s-a jucat la Zalău

CS Știința Baia Mare – CS “U” Cluj 3-2 (25-18, 20-25, 25-20, 20-25, 15-10)

Partida CSS 2 CNE UKRO Baia Mare – Steaua București se dispută mâine.

Ce meciuri urmează pentru Tricolorul LMV în acest an

După acest ultim meci câștigat al turului se vor mai disputa două jocuri contând pentru retur, pe 9 decembrie cu Steaua, la Ploiești, și pe 16 cu SCM “U”, la Craiova.

Între aceste date, pe 13 decembrie, “tricolorii” vor mai avea de trecut un hop, în Capitală, urmând a juca returul cu Steaua, dar în Cupa României, după acea entuziasmantă victorie din tur, 3-0 (25-22, 25-21, 25-21)!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor