logo
RNTV Live

Mai mult de 5.000 de candidaţi pentru a fi soldaţi în armata!

armata taiwan
Constantin Corina

Circa 5.000 de persoane au depus candidaturi pentru a se alătura ca soldați, în cadrul campaniei de recrutare inițiată de Ministerul Apărării în luna februarie, care a fost prelungită cu o săptămână, conform Libertatea.

În intervalul 14 februarie – 1 martie, aproximativ 5.000 de persoane s-au înscris ca potențiali candidați, conform comunicatului emis de către MApN.

Pentru ocuparea acestor poziții, MApN a anunțat etapele procesului de selecție: înregistrarea candidaților, selecția propriu-zisă, examinarea medicală, urmată de pregătirea dosarelor.

Perioada de recrutare a fost extinsă cu o săptămână suplimentară. În plus, conform solicitării de informații de la Libertatea, Armata a comunicat că numărul celor care și-au depus dosarele a crescut cu peste 1.300 în intervalul 1-8 martie.

MApN a dezvăluit cerințele și criteriile generale de recrutare pentru cei care aspiră la profesia de soldat:

  • să fie cetățeni români și să aibă domiciliul în România de cel puțin șase luni, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea vreunei infracțiuni, să nu fie membri ai partidelor politice sau ai organizațiilor politice, să nu fie afiliați la organizații interzise conform legislației române sau organizații incompatibile cu statutul militar, să nu fie membri ai cultelor sau asociațiilor religioase care încalcă normele de ordine publică sau morale, și să nu aibă implicare directă în administrația sau conducerea unor organizații comerciale.

Criteriile specifice pentru aplicanți includ vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani:

  • absolvirea cel puțin a primilor doi ani de liceu, deținerea permisului de conducere auto categoriile B și C, renunțarea la gradul militar anterior sau la gradul obținut în urma studiilor neterminate, absolvirea învățământului postliceal sau universitar pentru anumite specialități, și exprimarea acordului pentru verificarea și autorizarea accesului la informații clasificate conform legii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor