logo
RNTV Live

Ministrul Agriculturii s-a exprimat vehement în Parlament: “Nu am nicio nostalgie pentru regimul lui Ceaușescu”

florin_barbu
Theo Tănăsescu

Luni, în Parlament, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat că USR a inițiat o moțiune pur politică, probabil în încercarea de a atinge pragul de 5% la alegerile europarlamentare. El a subliniat că nu simte nicio nostalgie pentru Nicolae Ceaușescu și nu își regretă declarația în care l-a citat pe dictator.

”Vorbim de această moţiune fără conţinut. Am citit cu atenţie această moţiune, în conţinutul ei nu se vorbeşte de activitatea Ministerului Agriculturii şi activitatea me ca ministury. Au depus o moţiune pur politică, încercând probabil ca la alegerile europarlamentare să facă pragul de 5%. Nu sunt nostalgic după Nicolae Ceauşescu, aveam 10 ani la revoluţie. Binenţeles că a fost o glumă, o ironie, şi întotdeauna am considerat, dar din păcate USR-iştii nu o înţeleg, numai oamenii inteligenţi ştiu de glumă şi de ironie”, a spus ministrul Agriculturii.

”USR a spus ceva ce nu am făcut noi pentru fermierii români? USR nu este informat pentru că nu i-a interesat niciodată agricultura din România. Cât am fost preşedintele comisiei de agricultură, în ultima legislatură, nu am văzut un proiect depus de USR pentru a veni în sprijinul fermierilor şi procesatorilor români”, a mai spus el despre demersul Opoziţiei.

Barbu nu regretă declarațiile făcute despre Ceaușescu

Întrebat dacă regretă afirmaţia în care l-a citat pe dictatorul Nicolae Ceauşescu despre care a spus că este ”preşedintele nostru”, Barbu a răspuns: ”Cine nu a înţeles acea glumă şi ironie, am spus acest lucru, să o ia ca o declaraţie neinspirată. Nu regret nimic în viaţa mea”.

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Florin Barbu, intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, este citită şi dezbătută luni în Camera Deputaţilor, urmând ca marţi să fie supusă votului.

Moţiunea a fost depusă după ce Florin Barbu a afirmat, întrebat într-un interviu acordat Euronews România, de ce a fost nevoie să fie declarată păşune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăştinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajişte, că nu vrea să exagereze, dar „preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

Ulterior, Barbu a explicat că poate din oboseală nu am fost aşa inspirat

”Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că aveam 10 ani la Revoluţie”, a argumentat el. În ceea ce priveşte moţiunea, el a explicat că USR a depus o moţiune împotriva sa în Parlament după afirmaţiile pe care le-a făcut, ironic, spune el, despre Nicolae Ceauşescu şi regimul comunist.

Barbu afirmă că nu este nostalgic după regimul comunist, dar nci nu poate să nu recunoască faptul că au fost făsute şi lucruri bune, cum ar fi sistemele de irigaţii, drumurile sau chiar unele clădiri.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor