logo
RNTV Live

Ministrul Mediului anunță interzicerea pescuitului comercial pe lacul Berești

432492070_122130238334187201_4352872243978260746_n
Constantin Corina

Mircea Fechet declară că a emis un ordin ministerial pentru interzicerea pescuitului comercial pe lacul Berești, similar cu măsura aplicată pentru lacul Răcăciuni.

Aceste două lacuri, considerate printre cele mai frumoase din județul Bacău, erau afectate în mod regulat de braconajul piscicol.

După publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru, numai cei interesați de recreere, inclusiv pescari sportivi, vor avea acces în aceste zone. Cu toate acestea, nu vor mai fi tolerate plase de pescuit sau alte unelte care ar putea afecta echilibrul ecologic al ecosistemelor acvatice.

Prin această măsură, Mircea Fechet își propune să protejeze aceste arii naturale care reprezintă o moștenire valoroasă pentru mediu și pentru generațiile viitoare.

Un ecosistem sănătos depinde de o faună piscicolă sănătoasă, conform Ministrului. Astfel, conservarea ecosistemelor acvatice, precum lacul Beresti, va aduce beneficii pe termen lung atât naturii, cât și comunității, inclusiv în domeniul recreerii, pescuitului recreativ și turismului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor