logo
RNTV Live

Ministrul Sănătăţii a anunţat începutul lucrărilor pentru noul spital din Iaşi!

387775968_699549842218921_9030571758703210128_n
Constantin Corina

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat vineri, în cadrul inaugurării lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi, că aceasta reprezintă cea mai semnificativă investiţie din Moldova în ultimele trei decenii.

Evenimentul a avut loc în zona Moara de Vânt din municipiul Iaşi, avându-i ca participanţi pe şefii administraţiei locale şi judeţene, parlamentari și conducătorii instituţiilor relevante.

„Ne aflăm în faţa celui mai important obiectiv de investiţii din Moldova din ultimii 30 de ani. Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi este o investiţie de aproape 700 milioane de euro, o investiţie enormă. Mă bucur că putem să sărbătorim împreună, dar cel mai mult mă bucur când o să sărbătorim acest spital atunci când va intra în  funcţiune peste patru ani. Acesta este termenul de execuţie. Sunt convins că va fi gata la timp, iar constructorul îşi va da silinţa să realizeze acest lucru.

Sunt multe spitale în curs de execuţie, iar aceste trei spitale regionale pe care acest Guvern şi le-a asumat sunt în faza în care debutează lucrările efective. Sunt peste 500.000 de metri cubi de pământ ce vor fi excavaţi aici la Iaşi. Este o primă fază necesară pentru construcţie. În scurt timp vor debuta lucrările şi la spitalul Regional din Craiova şi la cel din Cluj. Dezvoltarea unui astfel de spital presupune o resursă înalt calificată care există în bună măsură la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, dar nu este suficientă. Noi avem un parteneriat cu universităţile de medicină, care sunt parte a acestor proiecte de dezvoltare a spitalelor regionale”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi ocupă 120.000 mp, având subsol, parter şi cinci etaje, cu heliport pe acoperiş. Se estimează că va avea 3.000 de angajaţi şi aproape 1.500 de locuri de parcare.

Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru începutul anului 2027.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor