logo
RNTV Live

Muralul pictat de Banksy la Londra a fost vandalizat la doar două zile de la apariția sa. “Este o piesă cu adevărat puternică.”

img
Constantin Corina

Pictura murală cu un copac, creată de Banksy pe o clădire rezidențială din nordul Londrei, a fost vandalizată cu vopsea albă la doar două zile după ce a fost dezvăluită inițial

Opera de artă din Finsbury Park prezintă tușe aspre de vopsea verde pe un perete lângă un copac, oferind un aspect abstract de frunziș, cu un șablon al unei persoane care ține un furtun de presiune. Imaginile distribuite miercuri pe rețelele de socializare au arătat că pictura murală de pe Hornsey Road părea să fi fost parțial acoperită.

Banksy a revendicat pictura murală ca fiind a sa într-o postare pe Instagram, luni, după ce s-a speculat că ar fi una dintre ele. Un localnic, Matt McKenna, a declarat pentru BBC: “A făcut ca mulți oameni să vorbească și este o parte a Londrei care este uitată uneori”. De când a apărut pictura murală, au fost instalate garduri în jurul copacului și al zidului.

Consiliul Islington, unde a apărut lucrarea, a declarat: “Salutăm această piesă fantastică a lui Banksy în Islington, un cartier care celebrează creativitatea. În ultimele zile, piesa a creat o adevărată agitație în cartier și nu numai, iar noi ne dorim foarte mult ca ea să rămână. Este trist să vedem că piesa a fost deteriorată. Când pictura murală a ajuns în Islington, ne-am mișcat rapid pentru a pune în aplicare măsuri temporare pentru a o proteja și a gestiona mulțimile, cum ar fi instalarea de garduri și vizite ale ofițerilor de patrulare a parcurilor. Discutăm soluții viitoare cu proprietarul casei, pentru a permite tuturor să se bucure de opera de artă, protejând în același timp lucrarea, copacul și zona înconjurătoare. De asemenea, suntem în curs de a instala o cameră de supraveghere”.

“Aceasta este o piesă cu adevărat puternică, care evidențiază rolul vital pe care îl joacă copacii în comunitățile noastre și în abordarea urgenței climatice. Cultura este o modalitate puternică de a spune povești semnificative și sperăm foarte mult că piesa, care este încă fantastică, va fi acum lăsată în pace pentru ca oamenii să se bucure de ea”.

Înainte de apariția vopselei albe, consiliul a declarat că echipa sa de îndepărtare a graffiti-ului era la curent cu opera de artă și că nu o va îndepărta.

Cea mai recentă lucrare confirmată a lui Banksy a fost în decembrie, când a pictat drone militare pe un semn de oprire din Peckham, în sudul Londrei. Aceasta a fost îndepărtată la mai puțin de o oră după ce a confirmat că este autentică pe rețelele de socializare, martorii relatând că a fost dată jos de un bărbat cu un tăietor de șuruburi. Doi bărbați au fost arestați ulterior sub suspiciunea de furt și daune penale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor