logo
RNTV Live

O grădină zoologică din China este acuzată că a introdus câini vopsiți în custodia urșilor panda. Care a fost reacția vizitatorilor?

blob
Constantin Corina


O grădină zoologică este acuzată că a plasat câini vopsiți în alb și negru în cuștile urșilor panda. Pe cușcă era afișată inscripția “câini panda”, dar la interior se găseau câini din rasa chow chow

O grădină zoologică din China a fost acuzată că a vopsit câini în alb și negru pentru a-i prezenta vizitatorilor drept panda, conform informațiilor furnizate de Sky News. Postările de pe rețelele sociale au dezvăluit că Grădina Zoologică Taizhou a deschis pe 1 mai o expoziție cu “câini panda”.

Vizitatorii au plătit un tarif pentru a vedea această nouă atracție, dar mai mulți dintre aceștia au susținut că au fost înșelați, deoarece animalele prezentate erau de fapt câini chow chow, o rasă cunoscută pentru blana lor groasă. Aceștia au afirmat că animalele au fost vopsite pentru a semăna cu panda. Un angajat al grădinii zoologice a negat aceste acuzații, declarând că nu se percepe o taxă pentru a vedea animalele și că în cușcă sunt câini, nu panda.

Nu este pentru prima dată când grădinile zoologice din China sunt acuzate că încearcă să înșele vizitatorii. În 2023, Grădina Zoologică din Hangzhou a negat acuzațiile că unii dintre urșii săi ar fi de fapt oameni îmbrăcați în costume.

Alte grădini zoologice din China au fost acuzate că au vopsit și tuns animale pentru a le face să semene cu lupii sau pisicile africane. În 2018, o grădină zoologică din Egipt a respins acuzațiile că ar fi pictat măgari pentru a-i face să pară asemănători cu zebrele.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor