logo
RNTV Live

O nouă conferință Tinerii și Monarhia-„143 de ani de la proclamarea Regatului României” mâine, 26 martie

Imagine-WhatsApp-2024-03-24-la-19.46.29_b4db2eb0
Constantin Corina

Pe 26 martie 2024, poți lua parte la o nouă conferința marca “Tinerii și Monarhia” – “143 de ani de la proclamarea Regatului României”, al doilea eveniment din seria de conferințe regale programate pentru anul 2024.

Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii din Ploiești, în Sala Marea Unire, începând cu ora 17:30.

La conferință vei avea oportunitatea să adresezi întrebări celor doi invitați speciali: dl. Sorin ANTOHI – istoric și dl. Cătălin Șerban de la Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, și să afli informații valoroase despre acest moment istoric.

Pentru a participa, te rugăm să completezi formularul de înscriere disponibil aici: https://forms.gle/ThELA1vVVN8XemXa8.

  • Evenimentul este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești, în parteneriat cu reprezentanți și colaboratori ai Casei Regale a României, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024.

“143 de ani de la proclamarea Regatului României” marchează evenimentul istoric din 26 martie 1881, când Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești au fost transformate în Regatul României, sub conducerea regelui Carol I. Această proclamare a adus la unificarea celor două principate și la instituirea unei monarhii constituționale în România, marcând un moment semnificativ în istoria țării. Transformarea în regat a reflectat aspirațiile naționale și consolidarea statului român modern.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor