logo
RNTV Live

O reprezentantă locală din Arizona, Eva Burch, a declarat în cadrul Senatului că intenționează să recurgă la avort

240318235818-eva-burch-arizona-abortion
Dudau Andreea Valentina

O membră a Senatului din Arizona, Eva Burch, o democrată, a expus colegilor faptul că urmează să întrerupă o sarcină neviabilă. Aceasta a furnizat o mărturie puternică despre experiența sa în ceea ce privește accesul la îngrijiri medicale, în contextul în care statul a adoptat o legislație tot mai restrictivă împotriva dreptului la avort!

În acest moment, cel mai sigur și potrivit tratament pentru mine – și cel pe care îl aleg – este avortul. Cu toate acestea, legile adoptate de această legislatură îmi limitează capacitatea de a face acest lucru”, a declarat luni această asistentă medicală într-o declarație solemnă în fața colegilor ei, conform ABC News. Copleșită de emoție, această mamă a doi băieți a împărtășit cum speranțele sale de a deveni din nou mamă au fost treptat diminuate, într-un ”parcurs dificil în domeniul fertilității.

După un prim avort spontan acum 13 ani și după mai multe încercări nereușite, ea a aflat ”în ciuda tuturor așteptărilor”, cu câteva săptămâni în urmă, că este însărcinată.

Cu toate acestea, medicii i-au comunicat că fătul nu este viabil, moment în care a decis să încheie sarcina.

Aceasta a declarat că a mai avut avorturi în trecut.

Eva Burch critică legislația din Arizona și relatează că a fost supusă unei ecografii transvaginale ”invazive” – conform legilor acestui stat american – pe care nu o considera necesară și pe care medicul său nu a prescris-o.

În Arizona, avortul este interzis după 15 săptămâni de sarcină.

În plus, alte restricții limitează accesul pacientelor la îngrijirile legate de avort.

Femeile sunt obligate să aibă două consultări specializate, prima fiind “de consiliere” cu un medic, iar a doua fiind cu cel puțin 24 de ore înainte de avort.

De asemenea, ele sunt obligate să efectueze ecografii, chiar dacă nu sunt necesare din punct de vedere medical și nu sunt acoperite de asigurările de sănătate din Arizona.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor