logo
RNTV Live

O tornadă puternică a lovit provincia Guangxi din China, cauzând distrugeri semnificative

blob
Constantin Corina


Europa întreagă se confruntă cu scăderi bruște de temperatură în ultimele zile. Fenomene extreme au fost înregistrate și în Turcia și China, unde mai multe regiuni au fost afectate

În nordul Italiei, mai multe regiuni au fost acoperite de zăpadă într-o manieră ce amintește de plinul iernii. Locuitorii au fost nevoiți să treacă brusc de la mâneci scurte la plapume și foc în sobe. În anumite zone montane, stratul de zăpadă a depășit 15 centimetri, iar utilajele de deszăpezire au fost nevoite să intervină continuu.

În contrast, orașul Milano a fost lovit de condiții meteorologice extreme de cealaltă parte. Cerul s-a înegrit, iar vântul violent și furtunile puternice au determinat meteorologii să emită un avertisment de cod galben pentru oraș.

Furia vremii s-a manifestat și în Turcia, unde turla unei moschei a căzut sub presiunea vijeliilor și a vântului puternic. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident. În alte regiuni, inclusiv provincia Izmir, o tornadă filmată deasupra mării a provocat panică, iar mai multe fire de înaltă tensiune au format arcuri electrice.

China nu a scăpat nici ea de manifestările extreme ale vremii, în special în provincia Guangxi, unde o tornadă devastatoare a lovit cu putere. Fabrici întregi au fost distruse, iar peisajul a devenit unul apocaliptic, cu străzi presărate de ruine și acoperite de nori negri. Tornada a provocat pagube grave, smulgând acoperișuri și avarii locuințe. Ultima dată când provincia a fost afectată de o tornadă a fost acum șase ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor