logo
RNTV Live

Petrolul a câștigat, fără probleme, Cupa “Nicolae Pescaru”

IMG_20170804_132845_resized_20170804_012943841
Cristian Anghelescu

Petrolul a câștigat, fără probleme, Cupa “Nicolae Pescaru”

După un meci care s-a constituit într-un excelent antrenament cu public, Petrolul a câștigat trofeul pus în joc.

Casetă

Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 3-0 (2-0)

Stadion: “Metrom” Brașov. Spectatori: circa 100. Marcatori: Cl. Tudor (2, penalti), D. Gheorghe (8), Ciocâlteu (77)

Petrolul Ploiești (prima repriză): Bolboașă – Olaru, Antoche, Chiriță, Velisar – Chindriș – Lambru, Cl. Tudor (cpt), Puchea, D. Gheorghe – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Petrolul Ploiești (repriza secundă): Marinică – Vagner, Chiriță, Frâncu, Țicu – Catană – Nițescu, Dumitru, Ciocâlteu, Vintilă – Stănescu.

Oțelul Galați: Vlăsie – Oprea, Maftei, Sălăgeanu, Ilie (cpt) – Sevastian, Chebac – Stoian, Crihană, Bârlădeanu – Muscă. Antrenor: Damian Băncilă. Au mai jucat: Ciurea, Băhnașu.

Meciul propriu zis

Finala a început abrupt, cu Petrolul atacând în forță încă din primele secunde! În secunda 90, la o acțiune în zona centrală a careului mare, Arnăutu a fost faultat de Sălăgeanu iar arbitrul a dictat penalti. (La final de meci, Sălăgeanu a explicat că nu ar fi fost vorba despre fault și că arbitrul s-ar fi pripit când a acordat lovitura de penalitate!)

A executat, sus și tare, CL. TUDOR tabela s-a schimbat pentru prima oară: 1-0! După alte 6 minute, la capătul unei acțiuni în care a ajuns la 10 metri de poartă, D. GHEORGHE a șutat fără speranțe pentru Vlăsie: 2-0!

“Lupii” au plimbat balonul cu multă lejeritate, fiecare pasă filtrantă sau în adâncime devenind o potențială șansă de gol!

În minutul 27, la capătul unei acțiuni colective, Bârlădeanu a ajuns la 5 metri de… 2-1 dar Bolboașă a salvat printr-un reflex de portar mare! După alte două minute, la un corner executat de Cl. Tudor, Antoche s-a înălțat perfect dar mingea plasată cu capul a trecut razant cu bara de sus!

O primă repriză vie, cu Petrolul în prim-plan dar și cu o replică destul de dârză a gălățenilor.

Mitanul secund a avut mai puține faze de poartă dar mai multă încrâncenare. S-a jucat repede, poate chiar prea repede pentru căldura insuportabilă, iar ploieștenii au ascultat fără să crâcnească sfaturile antrenorului. Faza defensivă a mers perfect în fața unei echipe al cărei antrenor a ales să nu facă decât două schimbări și să joace cu mulți dintre titulari. Tavi Grigore nu a urmărit expres decât să-și impună strategia cantonamentului și cât mai mulți jucători să joace și să-și facă antrenamentul.

În minutul 64 am asistat la o altă mare ocazie de gol a “lupilor”, Vintilă plasând balonul, cu capul, la câțiva centimetri de butul stâng!

După alte 13 minute, la o centrare perfectă a fundașului Vagner, CIOCÂLTEU l-a executat pe goal-keeperul Oțelului, cu un șut plasat: 3-0!

Festivitate de premiere

În cadrul festivității de premiere de la finalul meciului, oficialii brașoveni au decernat trofeul celei mai bune echipe, Petrolul. Au mai fost premiați: Claudiu Tudor (Petrolul, cel mai bun jucător al competiției), Cătălin Mirea (Steaua, golgheter), Vlăsie Alexandru (Oțelul, cel mai bun portar).

Au primit diplome de onoare: Nicolae Pescaru (alături de o frumoasă plachetă!), daniel Chiriță și Marius Lăcătuș!

Prezenți în mica tribună a arenei Metrom, câțiva suporteri ai Petrolului au arborat două drapele, unul al Franței, celălalt al României. Un simbol al legăturii dintre Veolia, firmă gigant a Hexagonului și iubirea ploieștenilor, Petrolul!

Finala mică a fost câștigată de Steaua

În primul meci al finalelor de la Cupa “Nicolae Pescaru” s-au întâlnit ASC Steagu Roșu Brașov cu Steaua București. În fapt finala mică, după ce ieri gazdele au cedat, 0-5, în fața Petrolului iar Steaua, 2-4, la penaltiuri, în dauna Oțelului.

La capătul unui meci jucat la o singură poartă în fața unei echipe gazdă-jalon, elevii lui Lăcătuș s-au impus cu 9-0 (3-0). Pentru roș-albaștri au înscris Mirea (28, 42), Peptănuș (41), Predescu (57), Dorobanțu (61), Sitaru (69, penalti), Vâlcea (82, 90), Chivu (89).

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor