Petrolul a câștigat, fără probleme, Cupa „Nicolae Pescaru”

IMG_20170804_132845_resized_20170804_012943841

Petrolul a câștigat, fără probleme, Cupa „Nicolae Pescaru”

După un meci care s-a constituit într-un excelent antrenament cu public, Petrolul a câștigat trofeul pus în joc.

Casetă

Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 3-0 (2-0)

Stadion: “Metrom” Brașov. Spectatori: circa 100. Marcatori: Cl. Tudor (2, penalti), D. Gheorghe (8), Ciocâlteu (77)

Petrolul Ploiești (prima repriză): Bolboașă – Olaru, Antoche, Chiriță, Velisar – Chindriș – Lambru, Cl. Tudor (cpt), Puchea, D. Gheorghe – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Petrolul Ploiești (repriza secundă): Marinică – Vagner, Chiriță, Frâncu, Țicu – Catană – Nițescu, Dumitru, Ciocâlteu, Vintilă – Stănescu.

Oțelul Galați: Vlăsie – Oprea, Maftei, Sălăgeanu, Ilie (cpt) – Sevastian, Chebac – Stoian, Crihană, Bârlădeanu – Muscă. Antrenor: Damian Băncilă. Au mai jucat: Ciurea, Băhnașu.

Meciul propriu zis

Finala a început abrupt, cu Petrolul atacând în forță încă din primele secunde! În secunda 90, la o acțiune în zona centrală a careului mare, Arnăutu a fost faultat de Sălăgeanu iar arbitrul a dictat penalti. (La final de meci, Sălăgeanu a explicat că nu ar fi fost vorba despre fault și că arbitrul s-ar fi pripit când a acordat lovitura de penalitate!)

A executat, sus și tare, CL. TUDOR tabela s-a schimbat pentru prima oară: 1-0! După alte 6 minute, la capătul unei acțiuni în care a ajuns la 10 metri de poartă, D. GHEORGHE a șutat fără speranțe pentru Vlăsie: 2-0!

“Lupii” au plimbat balonul cu multă lejeritate, fiecare pasă filtrantă sau în adâncime devenind o potențială șansă de gol!

În minutul 27, la capătul unei acțiuni colective, Bârlădeanu a ajuns la 5 metri de… 2-1 dar Bolboașă a salvat printr-un reflex de portar mare! După alte două minute, la un corner executat de Cl. Tudor, Antoche s-a înălțat perfect dar mingea plasată cu capul a trecut razant cu bara de sus!

O primă repriză vie, cu Petrolul în prim-plan dar și cu o replică destul de dârză a gălățenilor.

Mitanul secund a avut mai puține faze de poartă dar mai multă încrâncenare. S-a jucat repede, poate chiar prea repede pentru căldura insuportabilă, iar ploieștenii au ascultat fără să crâcnească sfaturile antrenorului. Faza defensivă a mers perfect în fața unei echipe al cărei antrenor a ales să nu facă decât două schimbări și să joace cu mulți dintre titulari. Tavi Grigore nu a urmărit expres decât să-și impună strategia cantonamentului și cât mai mulți jucători să joace și să-și facă antrenamentul.

În minutul 64 am asistat la o altă mare ocazie de gol a “lupilor”, Vintilă plasând balonul, cu capul, la câțiva centimetri de butul stâng!

După alte 13 minute, la o centrare perfectă a fundașului Vagner, CIOCÂLTEU l-a executat pe goal-keeperul Oțelului, cu un șut plasat: 3-0!

Festivitate de premiere

În cadrul festivității de premiere de la finalul meciului, oficialii brașoveni au decernat trofeul celei mai bune echipe, Petrolul. Au mai fost premiați: Claudiu Tudor (Petrolul, cel mai bun jucător al competiției), Cătălin Mirea (Steaua, golgheter), Vlăsie Alexandru (Oțelul, cel mai bun portar).

Au primit diplome de onoare: Nicolae Pescaru (alături de o frumoasă plachetă!), daniel Chiriță și Marius Lăcătuș!

Prezenți în mica tribună a arenei Metrom, câțiva suporteri ai Petrolului au arborat două drapele, unul al Franței, celălalt al României. Un simbol al legăturii dintre Veolia, firmă gigant a Hexagonului și iubirea ploieștenilor, Petrolul!

Finala mică a fost câștigată de Steaua

În primul meci al finalelor de la Cupa “Nicolae Pescaru” s-au întâlnit ASC Steagu Roșu Brașov cu Steaua București. În fapt finala mică, după ce ieri gazdele au cedat, 0-5, în fața Petrolului iar Steaua, 2-4, la penaltiuri, în dauna Oțelului.

La capătul unui meci jucat la o singură poartă în fața unei echipe gazdă-jalon, elevii lui Lăcătuș s-au impus cu 9-0 (3-0). Pentru roș-albaștri au înscris Mirea (28, 42), Peptănuș (41), Predescu (57), Dorobanțu (61), Sitaru (69, penalti), Vâlcea (82, 90), Chivu (89).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here