logo
RNTV Live

Programul Casa Verde se deblochează, permitând beneficiarilor să reia demersurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice

PTQ0MCZoYXNoPTY5MDFhZjllNDc3NDUwNWE2NGZlNjJmYjNjNWU1MjU5.thumb
Constantin Corina

Programul Casa Verde se deblochează începând de marți, conform unui anunț al Ministerului Mediului

Marți, de la ora 10:00, beneficiarii Programului Casa Verde Fotovoltaice care nu au reușit până acum să își aleagă un instalator pot face acest demers pe aplicația informatică oferită de Administrația Fondului pentru Mediu. Aproximativ 25.000 de beneficiari vor avea la dispoziție 90 de zile pentru a-și alege un instalator și pentru a depune dosarul împreună cu acesta. După această etapă, documentele vor fi validate de către AFM, iar beneficiarii vor putea accesa finanțarea de 20.000 de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

Programul a fost blocat timp de aproximativ patru luni din cauza unei dispute legale cu un instalator din Bihor, care a contestat respingerea sa din program. După o înțelegere între autorități și instalator, acesta a fost reintegrat în program, marcând reluarea acestuia.

Ministerul Mediului a precizat că aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice va fi deblocată marți, 23 ianuarie 2024, la ora 10:00. Solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării programului au acum 90 de zile pentru a face această alegere utilizând aplicația pusă la dispoziție de AFM. Instalatorii validați vor avea responsabilitatea de a analiza documentele încărcate de solicitant și de a aproba solicitanții eligibili în conformitate cu Ghidul de finanțare a programului.

Această relansare a Programului Casa Verde Fotovoltaice marchează reînceperea procesului de depunere a dosarelor și de accesare a finanțării pentru instalarea panourilor fotovoltaice în locuințe.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor