logo
RNTV Live

S-a deschis prima tabără internațională de gimnastică ritmică (GALERIE FOTO)

S-a deschis prima tabără internațională de gimnastică ritmică
Cristian Anghelescu

S-a deschis prima tabără internațională de gimnastică ritmică

Astăzi, la Sala de Sport a comunei Bucov, a avut loc deschiderea oficială a Cantonamentului Internațional de Gimnastică Ritmică.

Organizarea perfectă și lumea de calitate au fost atributele unui adevărat maraton al senzualității și competitivității.

Oficialitățile prezente la Bucov

Au fost prezente mai multe oficialități, printre care: Mirela Dulgheru (profesor universitar doctor, maestră a sportului, campioană mondială universitară, atletă olimpică), Ileana Alecu (fostă gimnastă ploieșteană și antrenoare a CSS Ploiești, acum stabilită în America), antrenoarele ploieștene Simona Puiu și Liliana Băescu, primarul localității Bucov, Ion Savu și fostul candidat independent la fotoliul de primar al Ploieștiului, Marius Fenichiu.

Profitând de momentul festiv, primarul comunei Bucov a anunțat că, de astăzi, sala de sport se va numi “Mirela Dulgheru”! Asta, ca urmare a propunerii Consiliul Local Bucov, demers susținut și aprobat de Consiliul Județean Prahova.

Prima acțiune de anvergură organizată la noua sală de 2.235.000 de lei este chiar această tabără internațională de vară pentru gimnaste.

Ea poartă pecetea unui schimb de experiență între gimnastele și colectivul tehnic al CSM Ploiești cu participanți din Ungaria, Canada, Italia și România.

În aplauzele celor prezenți, Denisa Stoian și Miruna Ciocîrlan, sportive legitimate la CSM Ploiesti, alături de liliputanele lor colege, au susținut demonstrații sportive.

Care va fi programul taberei

Evenimentul va cuprinde două sesiuni, între 23 iulie şi 3 august şi între 6 şi 17 august. Vor fi 11 zile pentru fiecare sesiune, reprezentând câte zece zile de antrenament, îmbinate cu activităţi de destindere. Sunt programate câte două antrenamente pe zi mizându-se pe elemente de coregrafie și pregătire fizică. Sunt programate și două acțiuni cu profil de vacanță: o excursie la Salina Slănic şi o vizită de recuperare la centrul Therme din Bucureşti.

Tabăra va fi condusă de antrenoarele Simona Puiu și Liliana Băescu. Prima, profesoară de educaţie fizică şi sport, multiplă campioană naţională. Cea de-a doua, antrenor coordonator și arbitru internaţional, fondatoare a secţiei de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti.

Niciuna nu abdică de la crezul sportului, lasă în spate tensiunea de la CSM și se luptă pentru a definitiva o şcoală de mare performanţă în Prahova.

Din frumoasele discursuri rostite înaintea debutului taberei am reținut cuvintele doamnelor ajunse la Bucov în calitate oficială.

Mirela Dulgheru: “Îmi doresc din toată inima să văd, în Prahova, un Club Sportiv Comunal, poate totul va începe chiar de la Bucov!”

Ileana Alecu: “Sunt topită de emoție, voi două, Mirela și Liliana, meritați tot ce-i mai bun de la viață, de la sport!”

Liliana Băescu: “Gimnastica ritmică este un sport extrem de scump, ca să ajungi la vârf trebuie o implicare maximă! La noi, din păcate, doar părinții se implică la vârf, autoritățile, chiar la nivel național, rămân corijente! Nouă ne rămân ambiția, suferința, munca asiduuă și firimiturile de bucurie după mii de ore de antrenament!”

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor