logo
RNTV Live

Sărbătoare mare de Adormirea Maicii Domnului! Află de ce nu se spune „La multi ani!„ astăzi, de Sfânta Maria

adormirea macii domnului
Oana Stoica

Sărbătoare mare de Adormirea Maicii Domnului! Află de ce nu se spune „La multi ani!„ astăzi, de Sfânta Maria

Cea mai veche sărbătoare închinată Maicii Domnului

Biserica Ortodoxă marchează, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor şi Uspenia (termenul slav) şi Sfânta Maria Mare.

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existenţa ei nu există decât începând din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu.

Pe 15 august nu se fac urări de „La mulţi ani”, deoarece de Adormirea Maicii Domnului a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria.

Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, se fac urările de ”La mulţi ani”, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Potrivit dcnews.ro, de Sfânta Maria se merge la biserică şi se participă la slujbă.

Potrivit tradiţiilor, ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Masa de Sfânta Maria trebuie să fie cât mai cumpătată, chiar dacă nu mai este zi de post.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor