logo
RNTV Live

Statele Unite îndeamnă Ucraina să înceteze atacurile împotriva infrastructurii energetice a Rusiei

razboi_ucraina
Dudau Andreea Valentina

Conform dezvăluirilor Financial Times de vineri, Statele Unite au avertizat Ucraina să oprească atacurile asupra infrastructurii energetice rusești. Întrucât aceste atacuri cu drone ar putea provoca represalii și creșterea prețului petrolului la nivel global!

Aceste atacuri au determinat creșterea prețului la petrol, care s-a majorat cu aproape 4% din 12 martie, când Ucraina a început să atace infrastructura energetică a Rusiei.

O nouă creștere a prețurilor la benzină în SUA ar putea afecta cota de popularitate a președintelui Joe Biden în contextul campaniei electorale și i-ar submina șansele de realegere, comentează agenția de presă citată. Atât Rusia, cât și Ucraina s-au folosit de drone pentru a lovi infrastructuri critice, instalații militare și concentrări de trupe în războiul lor de peste doi ani. Kievul a lovit rafinării și instalații energetice rusești în ultimele luni, atacând cu drone cel puțin 13 rafinării ruse în diferite regiuni ale Federației Ruse până în prezent în acest an, conform publicației militare ucrainene Defence Express.

Cele mai multe dintre aceste atacuri au avut loc în ultimele săptămâni. Conform estimărilor specialiștilor din industrie, pierderile Rusiei în urma recentelor atacuri se ridică la aproximativ 600.000 de barili pe zi, ceea ce ar putea însemna o scădere a veniturilor din exportul de petrol al Moscovei, esențiale pentru finanțarea mașinii sale de război, scria joi EFE într-o analiză pe această temă.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării ucrainean (GUR) este una dintre agențiile care se află în spatele acestor atacuri. Purtătorul său de cuvânt, Andrii Iusov, a declarat că au fost lovite atât infrastructuri de prelucrare, cât și cele de stocare, el spunând că aceste atacuri vor continua pentru a reduce exporturile de țiței rusesc și a limita aprovizionarea cu combustibil a trupelor Kremlinului pe frontul din Ucraina.

Ca represalii, Rusia a lansat noaptea trecută cel mai mare atac asupra infrastructurii energetice ucrainene din ultimul timp, lăsând peste 1 milion de ucraineni fără curent electric, conform responsabililor de la Kiev.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor