logo
RNTV Live

Termenul limită pentru înregistrarea românilor la domiciliu (viza de flotant) pentru a putea vota la alegerile din luna iunie

sectie-de-votare-blejoi-4
Constantin Corina


Persoanele care doresc să voteze, dar s-au mutat în altă localitate fără a-și schimba buletinul, trebuie să acționeze rapid pentru a obține viza de flotant. Conform legii, acest document trebuie emis cu cel puțin două luni înainte de alegeri

În anul alegerilor, începe agitația pentru obținerea vizei de flotant la Evidența Populației. Ioana și fiul ei și-au schimbat recent locuința și s-au grăbit să facă toate actele necesare.

Ioana Dragomir: “Procedura este destul de simplă, doamnele sunt foarte atente, nu a durat mult. Eu oricum sunt din București, m-am mutat dintr-un sector în altul și mi-am dorit să votez, este un drept al nostru și e păcat să îl neglijăm.”

Românii care doresc să obțină viza de flotant pentru alegeri au timp până pe 9 aprilie. Cei care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin și doresc să voteze trebuie să se grăbească pentru a găsi pe cineva care să-i primească. Pentru obținerea vizei de flotant, este necesară o cerere tip, o declarație pe proprie răspundere, o declarație a proprietarului și un document de reședință. De asemenea, este important să aveți cu dumneavoastră și cartea de identitate, pe care viza va fi aplicată în decurs de 7 zile.

Deși legea electorală prevede că documentele trebuie să fie valabile de cel puțin 6 luni, pentru alegerile primarilor s-a acordat o derogare, reducând termenul la 60 de zile. Această modificare a fost necesară pentru a permite celor care și-au schimbat recent reședința să poată vota.

În unele localități, numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut semnificativ înaintea alegerilor. Prin urmare, pentru a preveni posibile fraude electorale, legea a fost modificată, limitând numărul maxim de buletine și vize de flotant care pot fi emise la o adresă la 10.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor