logo
RNTV Live

Tribunalul Militar București investighează cererea DNA de redeschiderea Dosarului Ferma Dacilor

incendiu-ferma-dacilor6
Erika Stoica

Tribunalul Militar București examinează cererea formulată de către Direcția Națională Anticorupție pentru redeschiderea urmăririi penale în cazul controalelor efectuate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) la Ferma Dacilor înainte de anul 2021. Această solicitare vine în urma tragicului incendiu din 26 decembrie 2023, care a dus la pierderea a opt vieți, printre care și a trei copii, la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova.

Dosarul inițial a fost înregistrat la Tribunalul Prahova, însă instanța a declinat competența de soluționare către Tribunalul Militar București, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Cazul vizează modul în care inspectorii ISU au efectuat controalele la Ferma Dacilor și implică mai mulți inculpați, printre care fostul prim-adjunct al inspectorului-șef al ISU Prahova, Dumitru Elisei, și Cristina Chelba, fost inspector de prevenire în cadrul aceleași instituții. De asemenea, Adelina Ilie, administrator al Fermei Dacilor, a fost implicată în dosar.

Conform declarațiilor ministrului de Interne, Raed Arafat, pensionarea lui Elisei Tiberiu Dumitru, fostul prim-adjunct al ISU Prahova, și a altui fost șef din cadrul instituției nu s-a realizat la inițiativa acestora, ci ca urmare a sesizărilor și a investigațiilor legate de activitatea lor în relație cu diverse situații, inclusiv cele de la Ferma Dacilor.

Incendiul tragic a declanșat o anchetă intensă, care a dus la cercetarea administratorilor complexului turistic pentru distrugere din culpă, din cauza neglijenței care a condus la dezastru. Se susține că construcția clădirii principale, care includea restaurant, bucătărie și spații de cazare, a fost realizată fără avize și autorizații corespunzătoare, iar demersurile ulterioare pentru conformitate au fost efectuate în mod nelegal, conform anchetatorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor