logo
RNTV Live

Un proiect de ordin pentru aprobarea metodologiei mobilității academice, este propus pentru consultare de către Ministerul Educației

WhatsApp-Image-2017-10-02-at-11.56.31
Constantin Corina

„Calitatea de student, respectiv student-doctorand se menţine pe toată perioada mobilităţilor interne şi internaţionale. Instituţiile de învăţământ superior se pot asigura, prin prevederile acordurilor instituţionale încheiate cu instituţiile de învăţământ partenere, că studenţii care participă la mobilităţi beneficiază de aceleaşi drepturi ca studenţii înmatriculaţi în respectiva instituţie de învăţământ gazdă”, se arată în comunicat, conform Agerpres.

De asemenea, conform proiectului, atunci când un student solicită, instituția de învățământ superior de proveniență poate încheia acorduri de mobilitate cu alte instituții de învățământ superior din țară sau din străinătate, facilitând astfel mobilitatea în situațiile în care nu există un acord interinstituțional în vigoare între cele două instituții.

Un beneficiu este că instituțiile de învățământ superior au posibilitatea de finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din veniturile proprii pentru a sprijini implementarea proiectelor de mobilitate.

Mobilitatea academică definitivă poate fi realizată atât de către studenții finanțați de la bugetul de stat, cât și de către studenții cu taxă, respectând prevederile legale referitoare la capacitatea de școlarizare și finanțarea învățământului superior, precum și cu acordul instituțiilor de învățământ superior acreditate sau autorizate provizoriu implicate. Aceasta trebuie să fie în conformitate cu reglementările interne privind mobilitatea academică, fie ea internă sau internațională, și, după caz, să fie definitivă sau temporară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor