logo
RNTV Live

Uniunea Europeană va investi 600 de milioane de euro în procurarea aeronavelor pentru stingerea incendiilor

R-15
Constantin Corina

Avioanele vor fi distribuite către şase state membre ale Uniunii Europene, care sunt grav afectate de temperaturile extreme și incendiile de vegetație ce au loc în timpul verii.

În această perioadă, când riscul de incendii de pădure amenință din ce în ce mai mult viețile, locuințele și sursele de trai, aceste aeronave vor reprezenta un sprijin esențial, conform unui comunicat emis de Comisia Europeană.

Prin această investiție, UE urmărește să-și întărească capacitatea de intervenție în situații de urgență legate de incendii, susține comisarul european responsabil pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Aeronavele vor fi repartizate în următoarele țări:

  • Spania,
  • Portugalia,
  • Grecia,
  • Italia,
  • Franța,
  • Croația.

Comisia Europeană a actualizat Mecanismul de Protecție Civilă al UE și a creat rescEU, cu scopul de a proteja populația împotriva dezastrelor și de a gestiona riscurile emergente.

Cele 12 aeronave se vor adăuga unei flote existente de avioane de stingere a incendiilor, avioane medicale pentru evacuare și elicoptere, care sunt folosite pentru a asista țările membre ale Uniunii Europene în situații de urgență publică.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor