logo
RNTV Live

UPDATE. Vizita ambasadorului Germaniei. Ce vor nemții de la prahoveni

ambasadorul germaniei
Ciprian Radu

Viceprimarul Ganea: A fost o întâlnire strategică

Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, a efectuat astăzi o vizită la Ploiești, la invitația Camerei de Comerț și Industrie. 

Înaintea întâlnirii de lucru de la Camera de Comerț, ambasadorul a avut o întrevedere cu reprezentanți ai județului și ai Ploieștiului – prefectul Mădălina Lupea, administratorul public al județului Prahova, Fabioara Ionescu, viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea -, dar și cu ministrul Mediului de Afaceri, Radu Oprea.

Vizita lui Cord Meier-Klodt nu este deloc întâmplătoare. În Prahova sunt 161 de societăți cu capital nemțesc.

Totodată, societățile cu capital german se află printre primele în județ.

S-a discutat despre oportunități ale mediului de afaceri german în Prahova, despre infrastructura existentă aici, dar și despre forța de muncă calificată.

Aici stăm cam rău, recunosc autoritățile. Prea puțini tineri optează pentru învățământul profesional sau învățământul dual. Ducem lipsă de meseriași.

Ar fi de reținut o remarcă a ambasadorului german. A explicat că, în Germania, sunt mulți directori, mulți manageri care au pornit de la învățământul profesional. Sunt meseriași, la bază! Au studiat mai departe, au avansat pe criterii de competență și conduc foarte bine activitatea.

Nemții vor muncitori calificați

O cincime din schimburile comerciale ale României se fac doar cu Germania. Este țara cu care avem cel mai mare volum al schimburilor.

De aceea, dezvoltarea parteneriatelor dintre Prahova și Germania este extrem de importantă. Aspectul a fost scos în evidență de prefectul Mădălina Lupea.

Bun vorbitor de germană și prezent la întâlnire, viceprimarul Cristian Ganea a punctat și el problematica învățământului dual.

“În topul societăților din Prahova, cele cu capital german sunt în primele locuri. Prezența ambasadorului Germaniei nu este întâmplătoare. A fost o vizită strategică în care s-a interesat de modernizarea mobilității, a traficului, dar și de forța de muncă calificată. Este foarte important ca tinerii noștri să știe că, în momentul acesta, a munci nu înseamnă a fi murdar de ulei pe mâini! Delegația Ambasadei Germaniei s-a arătat interesată inclusiv de o colaborare pe învățământul dual”, a declarat viceprimarul Ploieștiului.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor