logo
RNTV Live

Victorie, dar fără să o… “domnești”!

petrolul - domnesti
Cristian Anghelescu

Victorie, dar fără să o… “domnești”!

După victoria de marți, din Cupă, Petrolul a revenit pe “Ilie Oană” pentru primul meci din liga a III-a.

Adversara, ACS Viitorul Domnești, era anunțată ca fiind una dintre echipele “grele” ale seriei și tocmai de aceea suporterii au reacționat chiar de la începutul jocului. Sprijinul echipei a fost total iar direcția de joc, unică, spre buturile lui Vâlceanu.

Jocul propriu-zis

Prima mare ocazie de gol a aparținut gazdelor. Arnăutu a scăpat singur spre… 1-0 dar, chiar de la 11 metri a tras peste poartă! Vorbim despre acea fază în care este mai greu să ratezi decât să dai gol!

L-a imitat Catană (16), lobul acestuia de la 17 metri, central, plasând mingea… pe plasă!

Sesizând stilul de joc al gazdelor, antrenorul V. Andronache a ordonat  joc ofensiv, pe contre, iar Dobrescu&Co. nu au ezitat să se conformeze. Balonul a circulat în viteză spre buturile lui Bolboașă iar ocazia de gol a apărut imediat. În minutul 23, după o cascadă de driblinguri în flancul stâng a lui Cârjan și un șut care a lovit bara, mingea a ricoșat fericit la ANDRONACHE, acesta marcând din fața porții: 0-1!

În minutul 33, după pasa lui Lambru, Nini Popescu a scăpat și el singur spre gol dar șutul acestuia a fost respins de portar! Iar balonul, deviat, a fost șutat din unghi mic de către Lambru, fiind deviat în corner de către același goal-keeper, revenit între buturi!

O repriză gri-cenușie a “lupilor”, cu precipitare în fața porții adverse și destulă lejeritate în defensivă.

Mitanul secund a început cu grija tehnicianului din Domnești de a-și baricada defensiva. L-a schimbat pe Dumitrescu, un fotbalist mai degrabă laborios și l-a introdus pe Iordănescu, un apărător cu detentă bună.

Golurile “lupilor”

Numai că presiunea “petroliștilor” a fost maximă încă din debutul reprizei secunde. În minutul 50, după o lovitură liberă excelent executată de Tudor, Chiriță a prelungit cu capul până la ARNĂUTU iar atacantul a împins mingea în plasă: 1-1!

Jocul complet aerian al lui Arnăutu, în ciuda realizării, a produs nemulțumire în tribune iar Grigore l-a înlocuit cu Puchea.

Oaspeții s-au grupat pe două linii iar acțiunile perpendiculare ale galben-albaștrilor au fost zădărnicite, una câte una. Trasul de timp a devenit “sport național” iar oaspeții nu au mai contat deloc în ofensivă în ultimele 20 de minute.

Inevitabilul s-a produs în minutul 75. Atunci, nou-intratul CIOCÂLTEU l-a învins pe bravul Vâlceanu cu un șut din interiorul careului mare, balonul intrând în plasă printr-o pădure de picioare: 2-1!

După alte trei minute, la capătul unei centrări de top a lui Catană, LAMBRU a marcat din apropiere: 3-1!

Acesta a fost și scorul final, unul care arată capacitatea fizică a elevilor lui Tavi Grigore dar și nivelul eșalonului. Complet diferit față de ce vedeam în urmă cu un sezon…

Casetă

FC Petrolul Ploiești –  ACS Viitorul Domneşti 3-1 (0-1)

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti). Spectatori: circa 4000. Marcatori: Arnăutu (50), Ciocâlteu (75), Lambru (78)/ Andronache (23)

FC Petrolul: Bolboașă – Catană, Antoche, Chiriță (51 Prunescu), Velisar – Chindriș – Lambru, Saim, Cl. Tudor (cpt) (80 D. Gheorghe), N. Popescu (67 Ciocâlteu) – Arnăutu (61 Puchea). Antrenor: Octavian Grigore.

ACS Viitorul Domneşti: Vâlceanu – Fărâmă, Paraschivoiu (86 Paturcă), Rădulescu, Dobrescu (cpt) – Tudor (80 Buliga) – Bărbulescu, Cârjan, Dumitrescu (46 Iordănescu), Mărgărit – Andronache (78 Iftinca). Antrenor: Virgil Andronache.

Cartonașe galbene: Arnăutu (42), Lambru (52)/ Dobrescu (15), Rădulescu (53).

Au arbitrat: Constantin Alin Olaru – Marius Badea (ambii din Râmnicu Vâlcea) și Ovidiu Dorobanțu (Olanu – Vâlcea)

Observatori: Petrică Burcea (Giurgiu) și Andrei Simion (Bucureşti)

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor