logo
RNTV Live

Victorie fără probleme la malul Someșului (GALERIE FOTO)

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
Cristian Anghelescu

Victorie fără probleme la malul Someșului (GALERIE FOTO)

Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj a găzduit, astăzi, chiar la ora prânzului, meciul dintre CS U Cluj și Tricolorul LMV Ploiești, meci contând pentru etapa a XX-a a Diviziei A1.

Urmărită de circa 50 de persoane (!), partida a fost una la discreția echipei noastre, scorul final, 3-0 (25-20, 25-18, 25-16), fiind stabilit după numai 69 de minute de joc!

Meciul, set cu set

Primul set, terminat în 24 de minute, a fost și cel mai lung al meciului, gazdele făcând eforturi considerabile să păstreze scorul cât mai strâns. Elevii lui Răzvan Parpală au și condus în primă fază, 5-4, dar soarta setului s-a întors cu repeziciune. Ploieștenii au făcut ordine chiar până la primul time-out tehnic, 5-8, și apoi 12-16 la momentul celui de-al doilea! Totul a fost mai simplu după aceea, scorul primului set fiind stabilit de serviciul plasat al lui Duschov, 25-20!

Următorul a fost adjudecat și mai net, la 18, grație blocajelor de calitate făcute de “barajul” Bissette-Milivojevic dar și a atacurilor în forță “marca Jorna”. Setul al doilea a durat 23 de minute.

Iar ultimul, adjudecat în doar 22 de minute, a scos la rampă serviciul lui Bartha, mingile plasate de acesta în terenul advers semănând panică, de șapte ori consecutiv, în defensiva gazdelor! Astfel încât, cu maximă concentrare și mai ales atenție, cele trei puncte au luat calea Ploieștiului!

Borota, joc aproape perfect!

Probabil că scorul ar fi căpătat dimensiuni și mai mari dacă la ardeleni nu ar fi jucat Dan Borota, voleibalist de 33 de ani cu o vastă experiență competițională. Aproape de unul singur, servind, blocând sau atacând, acesta a reușit să mai îndulcească din amarul înfrângerii. Prestația sa a fost aplaudată chiar de către unii adversari, foști colegi ai săi la echipe precum Știinta Explorări Baia Mare, Tomis Constanța sau SCM “U” Craiova.

Echipa câștigătoare

Pentru meciul de la Cluj, antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au optat pentru un sextet compus din Milivojevic, Duschov, Lică, Jorna, Bissette și Carrasco, cu Kroiss libero. Pe parcurs au mai evoluat Bartha, Kullo și Darlaczi, atât Stulenkov cât și Olteanu sau Magdaș nefiind folosiți deloc.

Cel mai bun procentaj a fost cel al olandezului Jorna, acesta bifând 21 de atacuri, 13 servicii foarte bune și două blocaje de unul singur! De altfel, Gijs este în creștere de formă iar tehnicienii echipei au motive de satisfacție în perspectiva meciurilor viitoare.

Primul dintre ele se constituie în… ultimul al sezonului regulat. El se va disputa luni, 19 februarie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiești, adversara “tricolorilor” urmând a fi chiar campioana în exercițiu, ACS Volei Municipal Zalău.

sursa foto: Mircea Roșca/ www.ActionFoto.ro

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor