logo
RNTV Live

VIDEO/ Un șef din cadrul SGU Ploiești este cercetat penal de poliție. Vezi care sunt acuzațiile

Candidat surpriză pentru postul de director al SGU
rnews

Scandalurile se țin lanț în interiorul Societății de Gospodărire Urbană Ploiești. După ce săptămâna trecută un angajat a fost prins încercând să sustragă documente din societate, acum un șef SGU este acuzat că face ilegalități.

Culmea este că în ambele cazuri se vorbește de același personaj, respectiv directorul adjunct SGU, Ovidiu Negulescu.

Acuzațiile extrem de grave, concretizate și cu o reclamație la poliție, aparțin unui angajat SGU. Constantin Stănescu, coordonatorul compartimentului Blocări Ridicări, susține că Negulescu abuzează de funcție.

Mai exact, în 2014, proprietarul unui teren de pe strada Găgeni, unde între timp a fost construit un bloc de locuințe, a solicitat SGU servicii de defrișare, curățare teren și ridicare gunoi de pe suprafața respectivă.

Devizul ajungea undeva la 30.000 de lei. Solicitarea a ajuns la directorul adjunct Negulescu care, în mod bizar, l-a făcut pe solicitant să renunțe la serviciile SGU.

Dar povestea nu se încheie aici! Câteva zile mai târziu, Constantin Stănescu vede pe terenul cu pricina, două utilaje SGU care lucrau de zor, dar și mai mulți muncitori de la ajutorul social, tot ai societății. Pentru că totul părea suspect, omul se apucă să facă verificări.

Află cu stupoare că nu exista nici o comandă prin care utilajele și muncitorii să poată lucra pe terenul respectiv. Dar informațiile ajung și la directorul adjunct al SGU, Ovidiu Negulescu. Așa că acesta începe să acopere urmele. Chiar a doua zi apare o solicitare la SGU pentru închirierea unui tractor, timp de o oră, asta deși au fost folosite două tractoare timp de aproape 3 zile.

Solicitarea vine din partea firmei Carpați Raw Materials Impex SRL. Nu este o societate oarecare, ci chiar firma unde Ovidiu Negulescu a fost acționar, conform declarației de avere a acestuia. Tot în declarația de avere apare că Negulescu a împrumutat firma, în urmă cu doi ani, cu 170.000 lei.

Care este afacerea din care Negulescu a câștigat bani? Păi în primul rând, devizul inițial arăta că toate operațiunile costau aproximativ 30.000 de lei.  În acte apare că a fost închiriat un tractor timp de o oră și că s-au încărcat două remorci cu crengi. Totul a costat firma Carpați puțin peste 110 lei. O diferență colosală, am putea spune.

Angajatul care a descoperit toată povestea și-a luat inima în dinți și l-a reclamat pe Negulescu la poliție. Conform unei adrese oficiale a IJP Prahova, în acest moment, directorul adjunct Ovidiu Negulescu este cercetat penal pentru abuz în serviciu.

Constantin Stănescu se teme însă ca nu cumva dosarul să fie mușamalizat. În plus, angajatul SGU este convins că directorul adjunct va încerca să se răzbune. ”În urmă cu câteva luni Negulescu m-a agresat fizic. Am scăpat doar pentru că au apărut două persoane. A încercat să ma sancționeze abuziv la locul de muncă și încearcă orice ca să mă elimine. Mai are doar să mă împuște în cap”, a declarat Constantin Stănescu.

Contactat telefonic, directorul adjunct SGU, Ovidiu Negulescu a declarat : ”Nu știu despre ce e vorba și nici nu mă interesează. Am impresia că redacția dumneavoastră a pornit o campanie împotriva mea și voi avea o discuție cu reprezentanții acestei redacții. Vreau să fiu lăsat în pace!”

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor