logo
RNTV Live

Vor fi alocați 600.000 de euro pentru formarea cadrelor didactice din liceele cu profil agricol

432950605_812786420886065_6825762203343988134_n
Constantin Corina

Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte fiind complementar celui deja lansat, pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare

Rolul esențial al agriculturii în furnizarea hranei pentru omenire este bine cunoscut, iar conform estimărilor CEDEFOP, majoritatea noilor locuri de muncă create până în 2030 vor fi în agricultură și pescuit. Se estimează că peste 20% din totalul noilor locuri de muncă vor fi în acest domeniu, subliniind importanța pregătirii unei forțe de muncă calificate pentru a satisface această cerere în creștere.

Prin Investiția 7 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se dorește să se îmbunătățească sistemul educațional agricol, atât prin furnizarea de echipamente și materiale didactice în unitățile de învățământ, cât și prin dezvoltarea capacităților cadrelor didactice. Acest apel de proiecte se concentrează în special pe a doua componentă a Investiției 7, care implică elaborarea și implementarea de programe de formare continuă pentru cadrele didactice, cu scopul de a le îmbunătăți competențele și de a le stimula motivația, garantând astfel o pregătire tehnică superioară pentru elevi.

Scopul apelului

Ca urmare a lansării apelului de proiecte finanțate prin PNRR I7 „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol”, care a vizat finanțarea îmbunătățirii infrastructurii și dotării cu echipamente și materiale didactice specifice a minimum 57 de licee eligibile, sunt finanțate investiții pentru unitățile de învățământ menționate în Anexa 14 a Ghidului apelului menționat. Prin prezentul apel, complementar celui anterior menționat, se urmărește dezvoltarea și derularea unui program de formare continuă a cadrelor didactice din cadrul liceelor cu profil agricol/silvic menționate în Anexa 14 a prezentului Ghid și care se va derula cu respectarea Metodologiei aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4224/06.07.2022. – se prezintă în comunicat.

Solicitarea propusă în cadrul Proiectului pentru programul de formare este detaliată în Metodologia de Desfășurare a Programului respectiv. Acest program de formare continuă a cadrelor didactice din liceele cu profil agricol/silvic trebuie să fie acreditat de către Ministerul Educației și să aibă o durată minimă de 90 de ore.

Programul de formare trebuie să fie adaptat la necesitățile grupului țintă eligibil în cadrul apelului curent și să fie structurat într-un format hibrid, cuprinzând:

  1. Componenta fizică: cu o durată minimă de 24 de ore, dar nu mai mult de 75% din durata totală a programului de formare (90 de ore).
  2. Componenta online: restul de ore necesare pentru a atinge numărul total de ore al programului (90 de ore), reprezentând diferența dintre numărul total de ore și numărul de ore desfășurate în format fizic.

Solicitanți eligibili sunt instituțiile de învățământ superior de științe agronomice si medicină veterinară/științele vieții acreditate, de stat și particulare.

Observațiile și recomandările pot fi trimise până la data de 12 aprilie 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor