logo
RNTV Live

20 de persoane evacuate de urgența în urma surpării străzii din Slănic. S-a format un crater de doi metri/ UPDATE

163914f4-177c-40ab-889e-b1f59243ae62
Erika Stoica

Într-o ședință operativă care a avut loc de urgență, s-au luat decizii importante în contextul situației de urgență generată de tasarea terenului și formarea unui crater de aproximativ 2 metri adâncime în localitatea Slănic.

La această ședință au participat grupa operativă a DSU și IGSU, reprezentanți ai Poliției Române și ai Jandarmeriei Române, prefectul județului Prahova, primarul localității Slănic, precum și experți de la Salina din Slănic.

Discuțiile din cadrul ședinței s-au concentrat pe eventuala adăpostire a persoanelor evacuate din cele două blocuri aflate în proximitate, precum și pe convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

CITESTE SI Raed Arafat ia măsuri după dezastrul de la Slănic Prahova/ UPDATE/ VIDEO

Până în prezent, 20 de persoane au fost evacuate preventiv din cele două blocuri, fiind instala,ți martori pentru a monitoriza eventuale mișcări ulterioare ale terenului. De asemenea, s-a instituit un perimetru de siguranță în jurul zonei afectate.

Specialiști în domeniu vor încerca să identifice cauza tasării terenului.

Intervenția este în continuare în dinamică, iar autoritățile locale și centrale sunt mobilizate pentru gestionarea eficientă a situației.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor