logo
RNTV Live

Atenție! Vremea se schimbă brusc și vor fi zone unde va ninge

ploaie-1060×540
Erika Stoica

Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În intervalul cuprins între 16 aprilie, ora 14.00, și 18 aprilie, ora 20.00, specialiștii meteo au emis o avertizare de cod galben pentru diverse zone din țară, anunțând fenomene meteorologice extreme.

Potrivit prognozei, se estimează că regiunile vestice și centrale vor fi primele afectate de instabilitate atmosferică, cu perioade de averse, descărcări electrice, grindină și vijelii. Aceste fenomene meteorologice vor fi ulterior extinse și în alte zone ale țării.

Cantitățile de apă vor varia local între 15 și 20 de litri pe metru pătrat, cu posibilitatea de a ajunge izolat la 30-40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, vântul va avea intensificări, iar de miercuri după-amiază, la altitudini de peste 1500 de metri, se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În același timp, în intervalul 16 aprilie, ora 15.00, până la 17 aprilie, ora 15.00, se prognozează instabilitate atmosferică temporar accentuată în zonele Banatului, sudului Crișanei, Transilvaniei și a zonelor montane.

Specialiștii avertizează că în aceste regiuni vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55-70 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metru pătrat, iar izolat se pot înregistra peste 40 de litri pe metru pătrat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor