logo
RNTV Live

Campania „Cancer în familie” – riscuri, prevenție și urmărire medicală

cancer-in-familie-cancer-san_roz-1200x545_c
Andrei-Vlăduț Gușter

Asociația OncoPacienților PHOENIX va desfășura evenimentul intitulat “Cancer în familie: Riscuri, prevenție și îngrijire medicală” cu scopul de a spori gradul de conștientizare a publicului cu privire la componenta ereditară a cancerului. Statisticile arată că aproximativ 10% până la 15% din cancerele mamare și cancerele ovariene au o predispoziție ereditară.

În cadrul acestei manifestări, medici și pacienți vor discuta despre testarea genetică a familiilor cu antecedente de cancer, vor aborda apariția recurentă a cancerelor în cadrul aceleiași familii și vor oferi recomandări. Evenimentul va fi găzduit online de platforma 360medical.ro pe data de 20 septembrie 2023, începând cu ora 18.

Motivația alegerii acestei teme a fost clarificată de Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX, care a menționat: “Am ales această temă din două motive. Primul motiv este că în familia mea există peste 14 cazuri de cancer, inclusiv rude primare de gradul I și II, verișori și nepoți. Cei care s-au monitorizat și au primit tratament sunt acum într-o stare bună. Al doilea motiv este faptul că am aflat de la alți membri ai asociației că se confruntă cu situații similare în familie.”

Evenimentul va beneficia de prezența online a unor specialiști de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia din București, inclusiv dr. Dragoș Median, șeful compartimentului de Oncologie Medicală și dr. Florina Nedelea, medic primar genetică medicală, șefa Compartimentului de Genetică.

De asemenea, vor participa dr. Daniela Zob, șefa secției oncologie medicală și dr. Amalia Constantinescu, medic primar radioterapie cu competență în îngrijiri paliative, ambii de la Institutul Oncologic București. Mirela Popescu, o pacientă care are și ea membri ai familiei afectați de cancer, va contribui la eveniment.

Evenimentul “Cancer în familie: Riscuri, prevenție și îngrijire medicală” este parte a campaniei de prevenire “Zilele Roz”, ediția a X-a, și pune în centrul atenției cancerul de sân, precum și alte tipuri de cancere cu componentă ereditară.

Organizatorii îndeamnă la creșterea atenției asupra sănătății tuturor membrilor familiei, inclusiv a părinților, copiilor și nepoților, atunci când un caz de cancer apare în familie, pentru a putea detecta precoce eventualele predispoziții genetice. Evenimentul va fi transmis live pe platforma 360medical.ro, pe pagina de Facebook 360medical.ro și pe pagina de Facebook a Asociației OncoPacienților PHOENIX, iar participarea este gratuită.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor