logo
RNTV Live

Campania „Toamna fără dezordine” în Brașov!Locuitorii orașului vor depune deșeurile voluminoase în cele 55 de containere special amplasate în diverse zone ale orașului.

cleaning-up-plastic-waste-1551699658
Constantin Corina

Campania „Toamna fără dezordine” în Brașov începe de pe data de 25 septembrie

Campania “Luna curățeniei de toamnă” începe de luni, 25 septembrie, în toate cartierele orașului Brașov, având ca scop curățarea și igienizarea străzilor, trotuarelor și zonelor verzi. În paralel, se desfășoară și campania de colectare a deșeurilor voluminoase de la cetățeni.

Primarul Allen Coliban a subliniat importanța implicării cetățenilor în acest program de curățenie și i-a încurajat să utilizeze cele 55 de containere amplasate strategic pentru colectarea deșeurilor.

„Având în vedere experiența din anii trecuți, când vremea nu ne-a ajutat foarte mult, am luat decizia să începem mai devreme luna curățeniei de toamnă, astfel încât să fim siguri că această campanie se va desfășura pe toate străzile din municipiu, în toate parcurile și locurile de joacă. Totodată, operatorii cu care primăria are contract vor avea 6 săptămâni la dispoziție, până în 4 noiembrie, pentru a realiza aceste lucrări. De luni, 25 septembrie, începem lucrările de salubrizare a domeniului public în zona Gării și a centrului istoric. Îi invităm și pe brașoveni să participe la acest program, fie în jurul blocurilor, fie în propriile locuințe, și să folosească cele 55 de containere de mari dimensiuni puse la dispoziție de către primărie pentru colectarea deșeurilor. Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș cu mai puțin praf și avem nevoie de implicarea voastră. Am alocat resurse și  monitorizăm atent felul în care sunt desfășurate lucrările de curățenie, o puteți face și voi și să ne sesizați dacă identificați probleme în cartiere”, a precizat Allen Coliban.

Acțiunile din cadrul “Lunii curățeniei de toamnă” includ curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, întreținerea zonelor verzi, igienizarea cursurilor de apă și ridicarea depozitărilor accidentale. Scopul este și reducerea cantității de praf (PM-uri) din atmosferă.

Deșeurile rezultate din aceste activități vor fi depozitate cât mai compact și ulterior transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

De asemenea, cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie ce nu mai au utilitate pot să le depună în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 metri cubi, dispuse în diverse locuri publice.

Este important de menționat că nu este permisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), a molozului rezultat din demolări și a resturilor vegetale provenite din tăierea arborilor, acestea având regimuri speciale.

Lista celor 55 de zone unde au fost amplasate containere pentru depozitarea deșeurilor voluminoase poate fi consultată la primăria orașului Brașov.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor