logo
RNTV Live

Care sunt beneficiile mersului cu spatele drept? Studiile arată că poate îmbunătății sănătatea și activitatea cerebrală

Grit-The-Key-to-Resilience
Constantin Corina

Potrivit cercetărilor, mersul cu spatele drept poate avea beneficii surprinzătoare atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru creier, așa cum a explorat recent Michael Mosley într-un episod recent al podcastului BBC și emisiunii de la Radio 4 Just One Thing.

  • Mersul cu spatele drept este o tehnică de fitness care poate îmbunătăți echilibrul, coordonarea, postura și forța musculară. De asemenea, activează diferite grupuri musculare decât mersul înainte, cum ar fi cvadricepsul, și pune mai puțin stres asupra articulațiilor.

Datorită diferențelor biomecanice, mersul cu spatele poate oferi anumite beneficii fizice. Acesta este frecvent utilizat în fizioterapie pentru a allevia durerile de spate, problemele de genunchi și simptomele artritice. Unele cercetări chiar sugerează că mersul cu spatele poate avea un impact pozitiv asupra funcțiilor cognitive, inclusiv memorie, timp de reacție și capacitatea de rezolvare a problemelor.

Practica mersului cu spatele drept în scopuri de sănătate este considerată a avea origini în China antică, dar a fost investigată mai atent recent de către cercetătorii din Statele Unite și Europa, care o consideră o metodă pentru îmbunătățirea performanței sportive și dezvoltarea forței musculare.

Janet Dufek, o expertă în biomecanică de la Universitatea Nevada din SUA, a investigat locomotia înapoi timp de peste 20 de ani. Împreună cu colegii săi, ea a constatat că mersul cu spatele drept timp de doar 10-15 minute pe zi, timp de patru săptămâni, a dus la o creștere a flexibilității musculaturii ischio-jambiene la 10 eleve sănătoase.

Acest tip de mers poate, de asemenea, întări mușchii spatelui care contribuie la stabilitatea și flexibilitatea coloanei vertebrale. Într-un alt studiu realizat de Dufek, o grupă de cinci sportivi a raportat o reducere a durerii de spate după perioade de mers cu spatele drept.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor