logo
RNTV Live

Cei doi candidați eliminați inițial de PNL pentru Primăria Capitalei: provocarea majoră a coaliției

ciolacu_ciuca
Theo Tănăsescu

Liderii coaliției PSD-PNL își conturează strategia pentru alegerile locale din 9 iunie, iar în prezent se desfășoară sondaje și alte forme de evaluare pentru a identifica candidatul comun pentru funcția de primar al Capitalei. Acești lideri se vor reuni duminică la Guvern pentru a discuta strategia și rezultatele care vor fi disponibile.

Conform surselor din PNL, liberalii exclud din start orice fel de susținere pentru Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone.

”Gabriela Firea are cel mai mare grad de ”hate” dintre toți posibilii candidați. Nici vorbă să-l susținem pe Piedone”, le-a spus Nicolae Ciucă, celor din PNL, conform surselor politice.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-a explicat colegilor din PNL că se fac cercetări sociologice de amploare, în care sunt incluși atât independenți, cât și oameni politici.

Marele coșmar al PSD și PNL

Marele coșmar al celor de la PSD și PNL este să nu se unească 2 mari partide și să piardă la Capitală în fața lui Nicușor Dan.

”Ar fi un mare eșec”, le-a spus Nicolae Ciucă celor din PNL.

Reguli clare în PNL

În PNL s-a adoptat regula ca fiecare lider de filială să candideze la primărie sau la consiliul județean, iar Nicolae Ciucă nu vrea nicio excepție.

Mai mult, PNL ar putea avea aceeași candidați la alegerile locale și la europarlamentare, ulterior aceștia urmând să opteze, în funcție de mandatul primit.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor