logo
RNTV Live

Cele mai profitabile companii din lume în prezent sunt conduse de gigantul petrolier Saudi Aramco, urmat de Apple și Microsoft.

top-10-cele-mai-puternice-companii-web-din-lume
Constantin Corina

Top cele mai profitabile companii din lume: Gigantul petrolier Saudi Aramco rămâne pe primul loc.

Conform Forbes Global 2000, în prezent, compania petrolieră de stat Saudi Aramco se află din nou pe primul loc în topul celor mai profitabile companii din lume, cu un avans semnificativ față de Apple, care ocupă locul al doilea.

Această schimbare este influențată de creșterea prețurilor la petrol și gaze ca urmare, a crizei energetice mondiale declanșate de invazia rusă în Ucraina, conform datelor furnizate de Statista.

În prezent, topul celor mai profitabile 8 companii din lume include trei mari companii din domeniul petrolului și gazelor, comparativ cu doar unul în 2019.

Saudi Aramco a fost anterior recunoscută drept cea mai profitabilă companie din lume înainte de a se lista la bursă la sfârșitul anului 2019. La acea vreme, Apple era cea mai profitabilă companie comercială din lume, dar a fost depășită la locul 3 în acel an de către Berkshire Hathaway, care a ocupat locul al doilea.

Apple și Microsoft au revenit pe locurile 2 și 3 în 2020, deoarece aceste companii au beneficiat în mod semnificativ de la oamenii care au lucrat și au socializat online în primele etape ale pandemiei – o tendință care persistă și în 2022.

Este important să știm că profiturile sunt cunoscute doar pentru companiile listate la bursă sau cele care intenționează să fie listate la bursă.

Astfel, câștigurile unui număr mare de companii din întreaga lume, în special cele deținute de stat, rămân necunoscute și nu sunt incluse în această listă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor