logo
RNTV Live

Cine este ploieșteanca norocoasă care se bucură de cea de-a 100 primăvară?

100 de ani.
Erika Stoica

Pentru Maria Herman, primăvara aceasta este cu totul specială! Nu pentru că razele soarelui sunt generoase zilele acestea , ci pentru că acesta împlinește astăzi 100 de ani.

Născută la Turda, la 12 ani a fost dusă de părinți la Institutul Catolic de Maici, unde a fost școlită și unde a învățat limbile germană și franceză. A fost educatoare, pentru o scurtă perioadă de timp, iar apoi a devenit soră medicală.

Ulterior, a urmat această profesie la Blaj, Turda, București și la Cluj, la Secția de Boli Infecțioase. S-a căsătorit și are o fată, care a absolvit Facultatea de Farmacie din Cluj și care a fost repartizată în municipiul Ploiești, unde s-a și căsătorit. În felul acesta, viața a adus-o în orașul nostru și pe doamna Herman Maria. Așa cum ne-a declarat, la Ploiești duce o viață liniștită și frumoasă alături de familia sa.

Așa cum este tradiția în orașul nostru și Maria a primit din partea municipalității un buchet de flori, un tort aniversar, Diploma de Aur și un dar în valoare de 2000 lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor