logo
RNTV Live

Descoperiri arheologice importante pe șantierul Lotului 1 Nord al Autostrăzii București!

435054474_941142480730942_7710374151947720253_n
Constantin Corina

Secretarul de stat, Irinel Ionel Scriosteanu, a fost într-o vizită pe șantierul Lotului 1 Nord al Autostrăzii București A0, unde antreprenorul a început lucrările de cercetare arheologică

Iată situația actuală :

  • Au început lucrările de cercetare arheologică în teren, vizând un total de 12 situri, inclusiv cele 4 situri menționate în documentația Studiului de Fezabilitate, precum și alte 8 situri descoperite pe teren.
  • Activitatea de cercetare arheologică se desfășoară în prezent pentru primele 2 situri din zonele Bâcu (Giurgiu) și Zurbaua (Ilfov), cu participarea a 7 arheologi, 6 utilaje, 8 camioane și 60 de muncitori. În perioada următoare este planificată începerea activității și pe siturile nr. 3 și 4 din Buftea (Ilfov).
  • Pe situl 1 (Bâcu) s-a descoperit o locuire datând din perioada secolelor VI-VII p. Chr., în timp ce pe situl 2 (Zurbaua) au fost găsite vestigii din Neolitic, Epoca Bronzului, Hallstatt, La Tene, precum și din secolele VI-VII p. Chr.
  • Chiar dacă s-au întâlnit câteva situații neprevăzute, ca de exemplu descoperirea unor noi situri arheologice și necesitatea de a obține aprobări suplimentare, progresul general al proiectului este în continuare în conformitate cu graficul stabilit.

Activitatea de cercetare arheologică pentru situl 1 (Bâcu) este coordonată de domnul arheolog Florentin Munteanu, iar pentru situl 2 (Zurbaua) de domnul Silviu Ene, arheolog la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan”.

La sfârșitul cercetării arheologice se va reveni cu detalii despre descoperirile din teren. La momentul actual se stie că s-au găsit obiecte ce datează de 7.000 de ani(𝟱.𝟬𝟬𝟬 𝗜.𝗛𝗿)

Foto: Irinel Ionel Scriosteanu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor