logo
RNTV Live

Expoziție despre viața arctică din Canada de Nord disponibilă la Muzeul Hărților realizată de fotograful român, Adi Bulboacă!

Imagine-WhatsApp-2024-04-06-la-16.33.44_93ba5ca1
Constantin Corina

Expoziția „Arctic. Crossing the Line” explorează diverse aspecte ale vieții în Arctica, pe care Adi Bulboacă le-a surpirns în calitate de fotograf

Vernisajul expoziției de fotografie contemporană, intitulată „Arctic. Crossing the Line”, realizată de Adi Bulboacă și curatoriată de Ioana Marinescu, este programat pentru data de 11 aprilie. Expoziția va prezenta în premieră o serie de fotografii capturate în perioada 2020-2024.

Aceste imagini documentează călătoriile lui Bulboacă în regiunea arctică a Canadei de Nord, precum și participarea sa în calitate de alergător la maratonul 6633 Ultra Arctic în edițiile din 2023 și 2024.

Prima dată când Adi Bulboacă a participat la 6633 Arctic Ultra a fost în 2020, dar într-un rol diferit – acela de fotograf, pentru a documenta cursa în care participa Vlad Pop.

În februarie 2023, a decis să ia startul alături de ceilalți maratoniști. În acea cursă, a reușit să parcurgă 325 din cei 620 de kilometri în patru zile și jumătate. Deși nu a reușit să ajungă la linia de sosire, a considerat că a câștigat, pentru că a avut curajul să înceapă cursa: rigoarea și disciplina alergătorului au devenit acum și instrumentele fotografului.

Experiența sa în Canada de Nord în calitate de observator, precum și expunerea la condițiile extreme ale maratonului, au fost factorii care l-au inspirat să își dorească să devină participant, să treacă de la a fi martor la a fi alergător.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor