logo
RNTV Live

Grădina Botanică Bucov înflorește prin plantarea unei păduri inițiate de proiectul ,,România plantează pentru mâine”! Află cum poți lua parte la plantare pe data de 23 martie

4-1536×1024-1
Constantin Corina

Pe data de 23 martie, aveți oportunitatea să participați într-o acțiune inedită de plantare chiar în incinta Grădinii Botanice din Bucov!

Evenimentul este organizat de Asociația Act for Tomorrow, în parteneriat cu OMV Petrom și ajutat cu voluntari de echipa Ploiesti-Capitala Tineretului din Romania 2024.

“Grădina Botanică e un loc de învățare despre importanța biodiversității, un centru de cunoaștere și educație ecologică. Am ales să plantăm în acest spațiu nu doar pentru a îmbogăți frumusețea naturală a Grădinii Botanice, ci și pentru că ne dorim să încurajăm conexiunea oamenilor cu natura din orașe și să educăm participanții asupra importanței protejării mediului și a conservării ecosistemelor naturale”, transmite Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow pentru Ploiești-Capitala Tineretului.

Numărul de locuri la eveniment este limitat, fiind doar 100 de locuri disponibile. De asemenea, copii sub 14 ani au nevoie de prezența unui membru al familiei.

Toate costurile de plantare, echipamente, materiale necesare și masa vor fi acoperite integral de către organizatori.

În 2024, programul “România plantează pentru mâine” se orientează predominant către mediul urban. Acest an va aduce peste 340.000 de puieți plantați în zonele urbane. În paralel, continuă plantările în mediul rural, în zonele care necesită intervenție, cu aproximativ 225.000 de puieți estimată pentru plantările în afara localităților. OMV Petrom a alocat în 2024 o investiție de 3,2 milioane de euro pentru aceste acțiuni de plantare, care vor include peste 550.000 de puieți.

Ce plantări mai au loc în țară?

Ghid de plantări

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor