logo
RNTV Live

Grupare periculoasă de cămătari și traficanți de persoane, destructurată de oamenii legii/ VIDEO

perchezitii aprilie 10
Erika Stoica

Autoritățile române au declanșat o amplă operațiune împotriva rețelelor de camătă și trafic de persoane în municipiul București și județele Argeș și Dâmbovița. Sub coordonarea Poliției Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și a procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au fost efectuate 13 percheziții domiciliare.

Acțiunea are la bază un dosar complex, care vizează infracțiuni grave precum constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și trafic de persoane, toate în formă continuată.

Conform informațiilor obținute, în anul 2023, un grup infracțional format din opt membri ar fi fost înființat în municipiul București, având ca scop săvârșirea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

În perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei dintre membrii acestui grup ar fi acordat împrumuturi persoanelor neautorizate legal, impunând dobânzi lunare considerabile, între 50% și 100%. Pentru a recupera datoriile și a obține avantaje materiale, membrii grupului ar fi recurs la amenințări, intimidări și chiar la acte de violență fizică, direct sau prin intermediul complicilor.

În paralel, aceștia ar fi recrutat persoane vulnerabile, fără adăpost și cu un nivel precar de educație, din zona Gării de Nord a Bucureștiului, pe care le-ar fi exploatat prin constrângere, obligându-le să cerșească în beneficiul lor.

Această operațiune reprezintă un pas important în lupta autorităților împotriva criminalității organizate și a formelor grave de exploatare a persoanelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor