logo
RNTV Live

Hidrologii au anunțat cod galben de viituri pe râuri din șase județe!

viituri-1024×614-1
Constantin Corina

Specialiștii în hidrologie au emis o avertizare Cod galben de viituri pe râurile din șase județe. Avertizarea este în vigoare de marți seară până miercuri după-amiază.

Datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă în zonele montane înalte, precum și propagării acesteia, există riscul de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri. De asemenea, se prevăd posibile depășiri ale cotelor de atenție pe următoarele râuri:

  • În intervalul marți, între ora 21:00 și miercuri, ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu (bazin superior și afluenții bazinului mijlociu și inferior), Iza (bazin superior și afluenții bazinului mijlociu și inferior) din județul Maramureș, și Someșul Mare (bazin superior și afluenții bazinului mijlociu și inferior) din județul Bistrița-Năsăud.
  • În intervalul miercuri, între ora 6:00 și ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari) și Gilort (bazin superior) din județul Gorj, Olt (afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Cibin – amonte Acumularea Ionești) în județele Sibiu, Vâlcea și Argeș, și Olteț (bazin superior) în județele Gorj și Vâlcea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor