logo
RNTV Live

Manevre politice în culise: Piedone pariază totul. PSD și PNL îi pregătesc o ofertă pentru a se retrage

piedone
Theo Tănăsescu

Liderii coaliției PSD-PNL se pregătesc să îl însoțească pe medicul Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, însă în culise au loc diverse negocieri. Intrarea lui Cristian Popescu Piedone în competiție complică serios calculele pentru Capitală, iar liderii coaliției încearcă să ajungă la o înțelegere pentru a-l convinge să se retragă.

Potrivit informațiilor obținute de la sursele noastre, Piedone este hotărât să își urmeze planurile și să candideze pentru funcția de primar al Capitalei. Actualul primar al Sectorului 5 crede că deține experiența necesară pentru această poziție și a fost motivat și de excluderea sa de la discuțiile purtate de către reprezentanții PSD și PNL.

Piedone complică serios calculele

Liderii coaliției au consultat sondajele și au văzut faptul că intrarea lui Piedone în joc va complica serios calculele la Capitală. Tocmai din acest motiv, pe diverse căi, liderii PNL și PSD încearcă să-l determine să se retragă.

Surse politice ne-au precizat că PSD și PNL ar negocia cu Piedone să cedeze total meciul de la Sectorul 5 și să-i lase primarului cale liberă spre un nou mandat.

În schimb, dacă Piedone va candida la Capitală și își va trimite fiul să candideze la Primăria Sectorului 5, atunci PSD și PNL îl vor arunca în luptă pe Rareș Hopincă, actualul prefect al Capitalei. Din acel punct, cu aparatul de partid în spate, Hopincă ar deveni un rival serios pentru familia Piedone.

Cei de la PSD și PNL încearcă să-i arate lui Piedone faptul că ar putea pierde atât Primăria Capitalei, cât și Primăria Sectorului 5. Totuși, Piedone pare decis să joace ”all-in” și să meargă până la capăt.

La Primăria Capitalei vor fi trei candidați cu șanse importante: Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone și Cătălin Cîrstoiu (candidatul PSD-PNL).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor