logo
RNTV Live

Nicușor Dan: ‘Piedone se află într-o poziție favorabilă pentru a câștiga Primăria Capitalei’

Nicusor-Dan
Theo Tănăsescu

Marți, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat despre adversarul său, Cristian Popescu Piedone, că acesta are “o probabilitate concretă” de a câștiga poziția de primar al Bucureștiului.

  • „Chiar dacă pentru mulți dintre noi pare ireal, există o șansă reală ca la sfârșitul acestor alegeri primarul Bucureștiului să fie Cristian Popescu Piedone. Pare ireal, dar suntem în această situație. Va fi o campanie electorală foarte dificilă, șansele sunt pentru cine mobilizează mai mulți dintre simpatizanții săi, dintre mine și Cristian Popescu Piedone”, a declarat Nicușor Dan.

Afirmația vine după ce edilul Capitalei declarase recent despre Piedone că “face circ” şi este “un eşec” al clasei politice şi al spaţiului mediatic, el adăugând că primarii unor oraşe occidentale nu “merg cu roaba pe stradă” şi nu acceptă “să li se pupe mâna”.

“Mărturisesc că mi-a luat un timp să înţeleg oamenii care intenţionează să îl voteze pe Cristian Popescu Piedone, pentru că eu cred că faptul că oamenii îşi pun speranţe într-un om cum este Cristian Popescu Piedone înseamnă un eşec al unei clase politice din care fac şi eu parte şi un eşec, cumva, al spaţiului mediatic. (…) Este un măscărici, în esenţă; face circ”, a spus Nicuşor Dan pe 2 aprilie, pentru Realitatea Plus.

Care este modul de primar?

Edilul Capitalei a arătat că altul ar trebui să fie modelul de primar pentru Bucureşti.

“M-am tot gândit care ar trebui să fie dialogul cu cineva de bună credinţă – pentru că am mare respect pentru oamenii care spun că vor să îl voteze pe domnul Piedone – care este mesajul care le-ar fi util. Şi în discuţiile pe care le am şi eu, şi oamenii care strâng semnături, cei care îl votează spun: ‘Ştim că este un hoţ, numai că este un manager’. Şi atunci eu le-aş pune întrebarea: unde vrem noi să ducem Bucureştiul acesta? Vrem să îl ducem, în opinia mea, acolo unde este Koln, unde este Paris, unde este Roma, adică unde sunt oraşele unde ne place să ne ducem şi la care ne place să ne raportăm. Credeţi că primarul din Koln merge cu o roabă pe stradă şi dă un telefon, la fiecare groapă pe care o găseşte? Sau este un om care se îmbracă la costum, care vorbeşte cu marile bănci, cu marii dezvoltatori şi care dă un cadru de dezvoltare oraşului? Eu cred că acesta este modelul. (…) Adică, în niciun caz cineva care merge pe stradă şi acceptă să i se pupe mâna; nu cred că este primarul pe care noi îl vedem în Paris sau în Londra”, a adăugat primarul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor