logo
RNTV Live

O călătorie impresionantă cu trenul, care durează 30 de ore și pentru care biletele se epuizează în câteva minute

NTRiNmE1OTc2MDI2ODkxN2MxZDcwY2RkMTEz.thumb
Constantin Corina


Turcia este ultima destinație a celebrei călătorii cu trenul din întreaga lume, Orient Express. Cu toate acestea, o altă experiență de călătorie, Dogu Express, contribuie la consolidarea țării ca una dintre principalele destinații feroviare din lume, conform relatărilor CNN.

Inițial, un tren de navetiști care opera între Ankara și Kars, traseul Dogu Express a devenit viral printre influencerii turci în ultimii ani datorită peisajului său uimitor, plin de comori necunoscute.

Berry Romo, un influencer de călătorii care trăiește în Turcia de peste un deceniu, menționează că „trenul era deja destul de popular printre localnici, dar relativ necunoscut în rândul turiștilor străini”.

În 2019, pentru a răspunde cererii crescute, ruta a fost transformată într-o călătorie turistică. Trenul cu cușete călătorește timp de peste 30 de ore din Ankara până în „țara minunilor”, adesea înzăpezită, Kars, acoperind o distanță de 1.310 kilometri.

Pe parcurs, sunt programate opriri în diverse orașe, unde se organizează excursii. Cu toate acestea, găsirea biletelor este extrem de dificilă, acestea fiind adesea vândute în câteva minute.


Agențiile de turism din Turcia achiziționează în mod obișnuit loturi mari de bilete pentru a le revinde turiștilor, garantându-le acestora locuri în tren. Biletele individuale sunt disponibile doar cu o lună înainte de plecare. Dogu Express pleacă în serile târzii, iar pe măsură ce se îndepărtează de gara Art Deco din Ankara, peisajul urban se transformă rapid în peisaje nesfârșite.

Cușetele sunt echipate cu două paturi supraetajate pentru o persoană, ce pot fi transformate în locuri obișnuite în timpul zilei, precum și cu un mini-frigider și o chiuvetă. Călătorii adesea își personalizează compartimentele cu eșarfe și lumânări.

A doua zi dimineață, trenul ajunge în Ilic, un mic sat aproape de Karanalik, sau Canionul Întunecat, unde se găsește Drumul de Piatră, tuneluri și viraje terifiante.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor