logo
RNTV Live

O școală a decis să instaleze camere de supraveghere în baie pentru a surprinde elevii care consumă băuturi energizante și se machiază excesiv

OIP
Constantin Corina

O decizie controversată a fost luată într-o școală din Timișoara. Conducerea instituției a decis să monteze camere de supraveghere în toalete, după ce profesorii au semnalat că elevii le folosesc pentru a se implica în conflicte și a consuma băuturi energizante

Directoarea școlii nr. 30 din Timișoara a explicat că în incinta școlii au loc unele comportamente nepotrivite, cum ar fi fumatul și machiajul excesiv al elevilor, motiv pentru care a decis să monteze camere de supraveghere în toalete. Pentru a evita încălcarea intimității, camerele au fost orientate doar către chiuvete. Cu toate acestea, părinții s-au arătat nemulțumiți și au făcut plângeri la inspectorii școlari, care le-au dat dreptate.

Deși inițiativa a fost abandonată după o zi, montarea camerelor în toaleta școlii a rămas un subiect de discuție aprins între părinți. Unii au exprimat îngrijorări cu privire la violarea intimității copiilor lor, în timp ce alții au susținut montarea camerelor, dar în alte zone ale toaletei, nu direct către cabinele de WC.

Directoarea nu renunță la idee și așteaptă avizele pentru a activa camerele de supraveghere, pe care le consideră un mijloc necesar pentru a preveni anumite comportamente nedorite.

În contextul acestor evenimente, ministrul Educației a propus modificarea legii pentru a permite instalarea camerelor de supraveghere în sălile de clasă fără acordul părinților și al profesorilor, în scopul reducerii și prevenirii violenței în școli.

Cu toate acestea, sindicaliștii din învățământ se opun acestei idei și cer în schimb angajarea de mai mulți paznici și psihologi în școli pentru a combate violența.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor