logo
RNTV Live

One United Properties își propune să obțină venituri de 1,7 miliarde de lei în acest an, în creștere cu 15% față de 2023

151225-one-cotroceni-park
Constantin Corina

One United Properties, dezvoltatorul imobiliar, își propune pentru acest an venituri consolidate de 1,7 miliarde de lei, în creștere cu 15% față de anul 2023, în timp ce profitul net estimat este de 525,2 milioane de lei pentru 2024, în creștere cu 17% față de anul 2023.

One United Properties (BVB: ONE), liderul în investiții și dezvoltare imobiliară în proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, își propune pentru anul 2024 venituri consolidate de 1,7 miliarde de lei, în creștere cu 15% față de rezultatul din 2023.

Totodată, se estimează un rezultat din activitatea operațională de 687,6 milioane de lei, o creștere cu 22% datorată majorării volumului de vânzări de proprietăți rezidențiale.

Pentru anul 2023, One United Properties propune distribuirea unui dividend brut total de 75,9 milioane de lei. O primă tranșă de dividende brute, în valoare de 37,9 milioane de lei, a fost deja distribuită acționarilor la data de 31 ianuarie 2024.

„Preconizăm că sectorul imobiliar va cunoaște o creștere semnificativă, mai ales în București. Conform estimărilor guvernamentale, PIB-ul României se va situa la 350 de miliarde de euro în 2024. În trecut, contribuția Bucureștiului la PIB-ul național a depășit 28%, astfel că ne așteptăm ca PIB-ul Capitalei să atingă aproximativ 98 de miliarde de euro în acest an. Această previziune evidențiază potențialul extraordinar de creștere al orașului nostru, în concordanță cu obiectivele ambițioase pe care le-am stabilit pentru One United Properties. Ne propunem să ne dublăm afacerea până în 2030 și să o quadruplăm până în 2035, profitând de trendul ascendent al dezvoltării Bucureștiului și de angajamentul nostru pentru proiecte de înaltă calitate și durabile. Obiectivele ambițioase pe care le-am stabilit pentru 2024 reprezintă repere fundamentale în această direcție”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

Veniturile din vânzările rezidențiale în 2024 sunt estimate la 1,4 miliarde de lei, o creștere de 26% față de 2023.s.

Am reușit să menținem o îndatorare redusă și să extindem portofoliul nostru, evidențiind eficiența operațională și stabilitatea financiară. De la IPO, am obținut un randament total de 27% pentru acționari, depășind performanța pieței imobiliare europene cu 64%. Suntem deschiși să atragem capital nou în viitor, dar numai în condiții favorabile de piață și dacă se aliniază cu interesele acționarilor noștri. Este posibil să se apropie momentul potrivit, susținut de îmbunătățirea percepției investitorilor față de sectorul imobiliar și de interesul crescut pentru piața de capital din România.“a adăugat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Compania ia în considerare emiterea de obligațiuni corporative în valoare de până la 300 de milioane de euro în următorii trei ani pentru a optimiza costurile de finanțare și a refinanța datoriile existente.

  • În 2023, cifra de afaceri consolidată a crescut cu 31%, atingând 1,5 miliarde de lei, cu vânzări rezidențiale în creștere cu 47% și venituri din chirii cu 63%. Profitul brut a fost de 531,7 milioane de lei, iar activele totale au atins 5 miliarde de lei, cu un loan-to-value brut de 28% la sfârșitul anului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor